КАЖУ ДА ЈЕ НЕВИН: Готова жалба на пресуду Недићу

0

Данас истиче рок да се адвокати жале

ПРИПРЕМА жалбе на решење Вишег суда у Београду од 11. јула, којим је као неоснован одбијен захтев за рехабилитацију Милана Недића, премијера Србије током Другог светског рата, биће предата до средине недеље. То је, за „Новости“, потврдио Зоран Живановић, правни заступник предлагача рехабилитације.

– Данас истиче рок за подношење жалбе, коју приводимо крају, и сутра ћемо је и предати. По нашем мишљењу, у пресуди има доста пропуста, на шта ћемо указати Апелационом суду – каже кратко Живановић, не желећи да открива детаље.

Апелациони суд нема законски рок у коме мора да стави тачку на овај предмет, а предлагачи рехабилитације не очекују да ће одлука бити донета брзо с обзиром на обимност предмета, који има више хиљада страна. Само одбијајуће решење Вишег суда написано је стотинак.

Предлагачи рехабилитације тражили су да се утврди да је Недић лишен слободе и живота без судске или административне одлуке, као жртва прогона из политичких и идеолошких разлога. Тражили су и проглашење ништавости решења Трећег народног среског суда за град Београд од 31. јануара 1946. о конфискацији његове имовине, као и да се утврди да су ништаве административне Одлуке Државне комисије за утврђивање злочина окупатора и његових помагача и Одлука Земаљске комисије за утврђивање злочина окупатора и његових помагача, из 1945. По њиховом захтеву рехабилитовано лице требало се сматрати неосуђиваним.

novosti

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*