Кфор спроводи вежбу, Косовска полиција прекинула годишње одморе

0

Приштина – Мисија Кфора на Косову и Метохији изводи данас вежбе на КиМ и на свом сајту објавила је видео-снимак дугачког конвоја својих возила. Истовремено, Косовска полиција је наредила прекид годишњих одмора својим униформисаним припадницима.

Кфорнаводи да изводи „планиране вежбе” широм Косова у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, а на објављеним фотографијама и видео-снимку, који се може видети и на званичном налогу Кфора на Фејсбуку, приказане су јединице мисије на путевима КиМ.

Вежбе се изводе како би се „одржала спремност и оперативна способност” којима се „гарантује мирно и безбедно окружење и слобода кретања”, саопштио је Кфор. У међувремену, оперативним налогом, Косовска полиција прекинула је одмор својим униформисаним члановима.

Портал Kallxo наводи да је дошао у посед садржаја писма које је својим подређенима послао директор оперативе, Рашит Чаљај. „Због оперативних ангажмана до даљњег се суспендују одобрења за одморе за униформисано особље све до доношења друге одлуке,” стоју у мејлу Чаљаја са оперативним налогом.

Kallxo је затражио појашњење од Канцеларије за медије у полицији о томе који су разлози за ову одлуку, али одговор није био конкретан. „Косовска полиција, у складу са својим оперативним планирањем, такође предузима планирање својих људских ресурса за ефикасније обављање службених дужности”, стоји у одговору полиције, без образложења зашто је полиција добила овакав налог. (Танјуг)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*