Kоха бојкотује Тачија јер их је оптужио да раде за Вучића

0
Kosovan President Hashim Thaci delivers a joint press statement with the German Chancellor ahead of a meeting in Berlin, on May 9, 2018. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Приштински лист Kоха Диторе објавио је на првој страници да прекида све званичне контакте са председником Kосова Хашимом Тачијем, пошто је оптужио тај дневник да заступа интересе председника Србије Александра Вучића.

На питање новинара Kоха Диторе како би реаговао када би председник Србије користио идентичне аргументе за север Kосова какве Тачи наводи када говори о прикључењу Kосову Прешевске долине, председник Kосова је одговорио: „Не говорим у име Вучића, као ви и ваш медиј“.

Kоха Диторе је саопштила да прекида сваку званичну комуникацију са Тачијем и његовим кабинетом, док не повуче изговорено и јавно се извини због тврдње да лист „говори у име Вучића“.

Наводи се да ће лист извештавати са догађаја чији је Тачи учесник када закључи да је то у интересу јавности и истине, али да неће објављивати интервјуе, коментаре и изјаве другим медијима, све док не повуче речи изговорене о Kоха Диторе.

И Удружење новинара Kосова је критиковало Тачија, уз оцену да његова изјава представља угрожавање професионалног интегритета репортера и медија.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*