Kолинда о Томпсону: Политика не треба да се меша у музику

0

Хрватска председница Kолинда Грабар Kитаровић, коментаришући концерт Марка Перковића Томпсона, каже да, што се ње тиче, политика не треба да се меша у музику.

Што се тиче кажњавања Томпсона, који, глорификује усташтво у својим песмама и на концертима уз покличе „За дом спремни“, Грабар Kитаровић је рекла да мисли да министар бранитеља Томислав Медвед може најбоље да одговори на то питање.

„Што се мене лично тиче, мислим да политика не треба да се меша у музику, а када је реч о било каквој кривичној одговорности, о томе своју реч треба да каже правосуђе Хрватске”, рекла је Kитаровиће, која је данас боравила у Глини поводом обележавања 22. Годишњице војно-полицијске акције Олуја, пренела је загебачка Н1.

Иначе, министар бранитеља Медвед се у Слуњу фотографисао са Томпсоном, а фотографија је објављена у најновијем недељнику Национал са поруком :”Ово је Хрватска”.

Председница каже да је на правосудним органима да устале праксу, која мора бити утемељена на законодавству и позитивним прописима Хрватске.

Kитаровић је поводом годишњице Олује у Глини рекла да је победа Оружаних снага Хрватске у том месту дошлс након предају 21. кордунског корпуса некадашње РСK.

„На данашњи дан пре 22 године заокружили смо војне операције које су обележиле и утврдиле хрватску самосталност и независност. Хвала свима који су учествовали у операцији“, рекла је председница.

А говорећи о Хрватској, Грабар Kитаровић је још једном изразила забринутост због одласка младих, али верује, каже, да ће у годинама које долазе, она И хрватска влада И сви који обавлају јавне функције, учинити све за побољшање друштвене климе, привреде, инвестиције, како би нам, како је рекла, млади остајали овђе.

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*