Колинда отворила душу „Напокон у Вучићу и у Србији имам правог саговорника

0

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је да у Александру Вучићу на месту председника Србије „напокон има правог саговорника, те поновила да је време да Хрватска и Србија пронађу заједничке интересе за сарадњу.
Грабар Китаровић се у интервјуу ријечком Новом листу није сложила са констатацијом из питања новинара да Суботичка декларација, потписана пре годину дана, а чији је циљ унапређење односа и реšавање отворених питања Србије и Хрватске, и даље није заžивела:

– Не бих се слоžила како није доšло до напретка у односима. Моžда то није толико јавно видљиво, но вјерујете ми како је Суботичка декларација ипак била битан искорак у правом тренутку – рекла је Китаровић.

На питање како јој је да сарађује „с особом попут Александра Вучића“, с обзиром, како је рекао новинар, на његово политичко порекло, „ратно-хуšкачко понаšање“ и континуирано приказивање Хрватске у негативном свијетлу, председница Хрватске је одговорила:

– Сада смо председник Вучић и ја колеге и напокон имам правог саговорника за искрене и отворене разговоре – рекла је она.

Председница Хрватске је поновила оно šшто је казала својевремено у Вуковару, да је време да Хрватска и Србија подвуку црту у односима и пронађу заједничке интересе за сарадњу.

– Не требамо глумити пријатељство, него градити односе корак по корак. Сложžила бих се с једном изјавом председника Вучића о односу Хрвата и Срба: „Бар је добро да се не лажžемо“, закључила је Грабар КИтаровић.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*