Колинда се сликала са усташком заставом!

На друштвеним мрежама се појавила фотографија хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић са усташком заставом, пише "Индекс".

0

Професор у Торонту Тихомир Јањичек је објавио фотографију са хрватском председницом испред које је постављена хрватска застава са првим белим пољем у шаховници, пише Индекс.

Јањичек се обратио јавности и објавом на Фејсбуку у којој је навео да је заставу поставио уз лично одобрење председнице.

„Председница је видела заставу и како се на фотографији може видети, својеручно је придржала заставу. Честитам председници на њеном искреном хрватству. Овај примерак заставе је мој лични примерак и купљен је у Загребу и у то време је била званична државна застава Хрватске. Ова застава окупља све Хрвате, у Хрватској, БиХ, Србији, Црној Гори и широм света, где год се налазили“, написао је Јањичек.

Хрватски медији су раније писали да је грб са првим белим пољем трајно постао усташки амблем који је из употребе уклоњен пошто су фашисти поражени у Другом светском рату, као и да је за време СФРЈ Хрватска користила грб с првим црвеним пољем, који се после осамостаљења очувао и као симбол Републике Хрватске.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*