Konašenkov: Sjedinjene Države sabotiraju mirovni proces u Siriji

0

AMERIKANCI PRVO PUSTILI 600 TERORISTA DA UPADNU U JUŽNU ZONU DEESKALACIJE, PA JOŠ 300…

Portparol Ministarstva odbrane RF general Igor KONAŠENKOV: Raspolažemo „svežim snimcima“ američke baze kod At-Tanfa na kojima se vide čudni džipovi i pikapovi sa teškim mitraljezima. Ti džipovi su, najblaže rečeno, netipični za američku armiju. Moskva ne objavljuje te snimke samo zbog vojne etike
MINISTARSTVO odbrane Rusije optužilo je Sjedinjene Države da sabotiraju mirovni proces u Siriji.

Portparol ruskog vojnog vrha – general Igor Konašenkov – dodatno je naglasio:

„Ministarstvo odbrane upozorava da će sva odgovornost za sabotiranje mirovnog procesa u Siriji ležati isključivo na američkoj strani. Prognoziramo da će doći do pokušaja obaranja mirovnog sporazuma za južnu zonu deeskalacije. U tu zonu je – uz naklonost SAD – stiglo 600 bojovnika koji su još preoteli lekove koje su dve kolone vozila trebalo da dostave stanovnicima naselja Hadžmi i Khel. Bez smetnji su stigli džipovima iz zone koju oko At-Tanfa kontroliše američka vojska. To je sabotaža mirovnog procesa za koju sva odgovornost leži na Amerikancima“.

General Konašenkov je u ime Ministarstva odbrane RF dodao: „Predlažemo američkoj strani da objasni još jednu situaciju u kojoj je pokazala selektivnu slepoću prema bojovnicima koji joj deluju pod nosem. Čekamo razjašnjenje kako je kroz zonu pod američkom kontrolom kod sirijskog grada At-Tanfa prošlo oko 300 pripadnika Islamske države koji su potom pokušali da blokiraju auto-trasu Damask-Deir-ez-Zor“.

Konašenkov je otkrio da Ministarstvo odbrane RF raspolaže „svežim snimcima“ američke baze kod At-Tanfa na kojima se vide „čudni džipovi i pikapovi sa teškim mitraljezima“.

Naglasio je da su to „džipovi koji su, najblaže rečeno, netipični za američku armiju“ i da ih Moskva ne objavljuje samo zbog „vojne etike“.

Podsetio je da je Rusija već upozoravala Amerikance da se zona oko njihove baze kod At-Tanfa pretvara u crnu rupu iz koje teroristi izvode svoje operacije.

POSTAVI ODGOVOR

*