Кремљ: Тинејџерима обећан новац за нереде у Москви

0

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да је Кремљ упознат са тиме да се малолетницима деле новчане награде за учешће на митингу који је организовао Фонд за борбу против корупције. Руски председник је информисан о детаљима митинга одржаног у Москви.

Песков је окарактерисао јучерашње догађаје у Москви као провокација и превара становништа.

„Постоје информације да је малолетним учесницима у Москви у случају њиховог хапшења од стране полиције била обећана новчана награда“, саопштио је портпарол руског председника. Према његовим речима, за то постоје „одређене тврдње“ које ће бити представљене јавности ако органи реда то буду сматрали потребним.

Он је навео да у Кремљу изазива бригу то што неко може да настави да користи људе који заузимају активну грађанску позицију у својим циљевима, позивајући се на њихове незаконите акције.

Кремљ се са поштовањем односи према цивилном друштву, али само у случају каса се она изражава у форми која је предвиђена законом и на договореним местима што гарантује њихову безбедност, рекао је он.

„Ми не можемо да показујемо исто то поштовање према онима који намерно уводе људе у заблуду и према онима који су намерно то урадили синоћ, јуче, изазвавши незаконите акције. Не можемо поштовати оне који су намерно уводили у заблуду малолетнике, у суштини децу, позивајући их, обећавајући им награде ако учествују у недозвољеној акцији на недозвољеном месту, доводећи у опасност чак и живот те деце и малолетника. Ми на то не можемо пристати, нити то можемо поштовати“, рекао је Песков.

Он је нагласио да се дијалог са цивилним сектором у Русији води различитим каналима и на различитим нивоима.

„Председник на најактивнији начин разговара са људима из најразличитијим професија итд. Током тог дијалога се врши стална размена информација и он представља могућност да се схвати који проблеми постоје, чиме су људи незадовољни и шта они оцењују као позитивни резултат рада власти“, објаснио је Песков.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*