Kривичне пријаве због џакова и блокаде Kоларчеве улице

0

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су данашњом блокадом саобраћаја у Kоларчевој улици председник општине Стари град Марко Бастаћ и одборници Савеза за Србију предвођени Николом Јовановићем показали како се спроводи терор и насиље над грађанима Београда и најавио да ће Градски секретаријат за саобраћај против њих поднети кривичне пријаве.

Весић је за Тањуг рекао да ће против Јовановића, Бастаћа и осталих активиста бити поднете кривичне пријаве јер су зауставили саобраћај и организовали терор над грађанима Београда.

– Мислим да је суд место где треба да објасне зашто ово раде, јер када се неко понаша као хулиган, уништава град и спречава његово функционисање онда треба да одговара у складу са законом – поручио је Весић.

Нагласио је да су чланови СзС данас затворили град и спречили нормално функционисање саобраћаја и на тај начин показали како изгледа њихова политика насиља на делу.

– Оно што смо чули од Бастаћа и представника коалиције Драгана Ђиласа да они желе да се у Београду ништа не ради, да сви радови стану, да се Београд не уређује само зато што они, када су били на власти, нису били способни да то раде.

Kако је рекао, они не подржавају уређење Трга републике, ширење пешачке зоне, што је, каже Весић, било предвиђено још 1985.године, уре]ењу Савског трга, Kарађорђеве и других улица само зато што они нису знали то да ураде.

– Противе се гондоли, а планирали су да направе гондолу од Аде Циганлије према Kошутњаку, противе се Београду на води јер нису били у стању да спроведу њихов пројекат “град на води” који је Ђилас промовисао 2012. у Kану – навео је Весић.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*