Кркобабићима цвета породични бизнис у Црној Гори

0

Подгоричка компанија “Jet Direct”,, која је у власништву чланова породице српског министра без портфеља за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милана Kркобабића, шири бизнис и имовину у Црној Гори.

Према подацима Дана, та компанија у прошлој години купила је једностобан стан у близини насеља Порто Монтенегро у Тивту.

Није у потпуности јасно колико тачно су представници фирме породице Kркобабић издвојили за стан од 37 квадрата у Тивту, међутим на основу финансијских извјештаја достављених Пореској управи може се закључити да та некретнина вреди око 55.000 евра.

Да Kркобабићи добро послују у Црној Гори потврђују биланси стања и успеха “Јет Дирецт”” достављени Пореској управи.

Тако је пријављена укупна добит те фирме, која је годинама повећавана, и која је у децембру 2018. године износила 184.365 евра. Небојша Kркобабић и братанић Марко Kркобабић власници су половине подгоричке компаније. Друга половина припада Милутину Дамјановићу, који је директор њихове српске фирме, и Бојану Репићу, који је у београдској фирми  “Jet Direct”, представник за техничку подршку.

Kомпанија  “Jet Direct”, у Подгорици је основана у фебруару 2014. године. У последњем финансијском извјештају те фирме, чланова породице дугогодишњег српског министра, пише да су имали капитал од 260.365 евра. Уписано је да фирма има 47.906 евра готовинских еквивалената и готовине. Kапитал те компаније у 2017. години износио је 246.971 евро. Са друге стране нераспоређена добит у 2017. години била је 170.971 евро.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*