Курир: Ђиласов кум спрема хаос на Сабору СПЦ – планира напад на патријарха Иринеја и председника Вучића!

0

Млађан Ђорђевић, Ђиласов човек из сенке и мозак протеста „1 од 5 милиона“, организовао је хаос за сутрашњи Свети архијерејски сабор СПЦ, када ће бити и прекинут говор председника Србије Александра Вучића!

Како Курир ексклузивно сазнаје, Ђорђевић, који је и кум Драгана Ђиласа, данас се на Острогу нашао са владиком Амфилохијем и одређеним кругом владика и црквених великодостојника и већ спремио напад на Сабору. На фотографијама се види Ђорђевић, у друштву владике црногорско-приморског Амфилохија, и још неколико главешина СПЦ.

Подсетимо, председник Александар Вучић данас је изјавио да је поносан што ће имати прилику да сутра присуствује Сабору СПЦ на којем ће говорити о Косову и Метохији, позицији Србије и односу државе према цркви, као и да ће истинама и чињеницама одговорити свима онима који су тражили „његову анатему и говорили најлошије ствари о њему“.

Међутим, Ђорђевић је већ организовао хаос за сутра.

– Ђорђевић, пре свега, планира напад на патријарха Иринеја, али и на владике. После тога намерава да изазове побуну и спречи говор председника Србије Александра Вучића. У свом походу Ђиласов кум има подршку побуњених владика, а овакав сукоб може да има несагледиве последице – открива извор Курира.

Вучић је, на питање о очекивањима од Сабора, имајући у виду да писање медија да су неке владике против његовог обраћања, нагласио да је за њега велика част што ће присуствовати том догађају и да је то прилика да представи оно што радимо и да одговори на све неистине.

– Уопште се нећу се либити да онима који су тражили моју анатему и говорили најлошије ствари о мени одговорим, не увредама, него чињеницама и да говорим о будућности Србије – рекао је Вучић новинарима у Скопљу.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*