Људи из Владе продају југ Србије албанској мафији!

0

У куповину некретнина на југу Србије од стране албанских бизнисмена до грла су умешани и неки високи функционери актуелне власти.

Неки од њих су за само неколико година постали тајкуни и нимало их не секира што на тај начин помажу тихој окупацији југа Србије, који, према замисли Хашима Тачија и Едија Раме, треба да постане део велике Албаније.

– Врло је упадљиво како су неки људи из економског ресора Владе Србије, али и појединих агенција, за врло кратко време од обичних службеника и занатлија постали скоро тајкуни. Они су се одлично повезали са албанским бизнисменима са Kосова и Метохије, који не жале новца да их подмите како би победили на лицитацијама и домогли се државних фирми на југу Србије. Њихов најбољи сарадник је један државни секретар из Владе. Он поседује камионе које ангажују албански бизнисмени, а заузврат им помаже да добију све послове. Без њега се на југу Србије ништа не може завршити, нити се ико може запослити – открива наш извор, додајући да цела ситуација много подсећа на ону на KиМ пре рата, када су Албанци масовно куповали српске некретнине по баснословним ценама, а наши сународници се исељавали. Финале свега било је протеривање преосталих Срба са својих огњишта 1999. године у великом етничком чишћењу од стране ОВK.

– Поново нам се дешавају исте грешке. Због грамзивих Срба Албанци преко својих бизнисмена Беџета Пацолија, шесторице браће Бици, који држе бензинске пумпе у Метохији, али и на југу Србије, и других остварују своје политичке планове. Према свим доступним информацијама, браћа Бици послују управо под покровитељством ратног злочинца Рамуша Харадинаја, без кога се у том делу KиМ ништа не може радити. Kада покупују све што иоле вреди на југу Србије, Србима тамо више нема живота.

Медији су пре неколико дана писали да је најбогатији Албанац, милијардер Беџет Пацоли, спремио чак 250 милиона евра у кешу, којима ће Албанци на југу Србије у наредним месецима куповати земљиште, некретнине и фирме, а чињеница је да је овај процес започет још пре неколико година. Не постоје званични подаци о томе колико је тачно Албанаца са Kосова и где купило земљу по јужној Србији. Пре свега јер се купопродајни уговори одвијају преко Срба са Kосова.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је ове недеље да постоје докази да Албанци, преко три своја бизнисмена, планирају да купују земљу и фабрике на југу Србије, али да ће Србија наћи начин да заштити своје интересе.

Политички аналитичар Бранко Радун нимало није изненађен нашим сазнањима.

– То је само један континуитет таквог понашања људи из државних структура. Протеклих неколико деценија највећа подршка албанском сепаратизму долазила је управо из Београда, колико год да то чудно звучи. Многи људи, тачније функционери, из својих личних интереса су помагали и подржавали ту албанску експанзију. Прво се све ово дешавало на Kосову, касније се преселило и на југ Србије. Прво су у причу били укључени функционери тада Савеза комуниста, после функционери СПС-а, затим људи из ДОС-а и наравно да их има и из ове власти. Та бизнис сарадња са Албанцима, односно албанским моћницима и бизнисменима цветала је у време Милошевића, иако је формално био конфликт и рад, испод те површине су се водили милионски послови и правили су се разни дилови на штету Стбије. То је, нажалост, остало у неким структурама и у Београду и на локалу на југу Србије – објашњава он

Отимају државно преко Београда

До које мере је развијено муљање између Албанаца и њихових српских сарадника на важним позицијама, можда најбоље говори случај друштвеног предузећа „Пролеће“. „Ало!“ је дошао до документа у којем се као закупац локала овог предузећа појављује извесна фирма из Земуна. Потпуно је јасно да никоме из Земуна не пада на памет да иде у Бујановац и Прешево како би тамо држао кафиће, али су одредбе закона и у овом случају формално задовољене.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*