Лукашенко запретио Русији: Платићете за све!

0

Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да ће уколико Белорусија буде морала да плати за руски гас по европским ценама, Москва такође морати да плати „за неке ствари“.

Лукашенко је на саветовању са члановима Владе у Минску казао да „рачунице и цене гаса“ не треба да буду основа за односе Русије и Белорусије.

Он је на тај начин реаговао на изјаву премијера Русије Дмитрија Медведева на заседању Евроазијског економског савеза, у који улазе Русија, Белорусија, Kазахстан, Kиргизија и Јерменија, (ЕАЕС) да би неке земље да нису у том Савезу морале да купују гас по европским ценама.

– Мене су зачудиле изјаве мог старог друга Медведева. Нас већ плаше да ћемо куповати природни гас по евроспким ценама. Kао, неће плаћати 150 долара него 200. То личи на то као да смо ми паразити Русије, и чине нам неки поклон – казао је Лукашенко.

Рекао је да је Белорусији потребно да Русија „испуњава своје обавезе“.

– Ако неко тамо паметан сматра да нас може стално да тера да се сагињемо и да нас држи на коленима, тога неће бити – рекао је Лукашенко.

Лукашенко је претходно изјавио да Белорусија има право на смањене цене на руски гас због пада цене нафте на светском тржишту.

 

 

Вестионлајн

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*