Лутовац: Сви кандидати постају мета!

  0

  „Питање је, уопште, колико је добро да се лицитира са именима за председничке кандидате јер аутоматски те људе стављате на мету“, рекао је Лутовац.

  Председник Политичког савета Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац оценио је данас да су мета медија под контролом власти постали сви људи који су се појавили у истраживањима јавног мњења и показали солидне могућности као евентуални кандидату опозиције за председничке изборе у Србији.

  „Питање је, уопште, колико је добро да се лицитира са именима јер аутоматски те људе стављате на мету“, рекао је Лутовац агенцији Бета.

  Он је је навео да се из ранијег искуства види како су пролазили неки који су се кандидовали, попут Ивана Стамболића, који се чак није ни кандидовао него је био најављен као могући кандидат, и како су пролазили други могући кандидати који су постајали мета медија који су под контролом власти.

  На питање о томе да ли је реално да опозиција има заједничког кандидата, Лутовац је одговорио да је циљ да се стане иза једног кандидата али да је „реално ;оно што учинимо реалним“.

  „Ако то не буде реално, онда ће бити реално да тражимо алтернативна решења, можда два или три кандидата“, рекао је Лутовац.

  Он је додао да је потребно тражити заједничког кандидата али таквог који неће бити само кандидат за председника Србије него кандидат који ће отворити врата свеукупним политичким променама.

  „Ако ми идемо у европске ;интеграције зато што се то од нас очекује, онда сврха није погођена. Оно ;што је нама потребно је да имамо демократско друштво у коме функционишу институције, да имамо независно правосуђе, ефективну ;поделу власти“, рекао је Лутовац и додао да уместо свега тога Србија има друштво у којем влада један човек који преко „својих медија и коалиционих партнера само испуњава оно што је његова визија“.

  Лутовац ;је данас учествовао на скупу Демократске ;странке у Kрагујевцу код кафане „Балкан“ и разговарао са активистима странке и грађанима ;на тему „Kако зауставити даље пропадање Србије“.

   

   

  Бета

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *