Маја Гојковић: Доста заговарања насиља у парламенту, нећемо од парламента правити кафану!

0

БЕОГРАД – Силеџијство и навеспитање неће проћи у парламенту, поручила је данас председница Скупштине Србије Маја Гојковић.
„Живковић је предлагао да се посланици попну тамо где ја председавам и физички ми не дозволе да обављам посао, значи заговарао је насиље. Насиља бити неће, ја то гарантујем. Силеџије и неваспитани људи који од парламента хоће да направе обичну кафану са Ибарске магистрале неће проћи, та политичка идеја и манири неће проћи, нагласила је Гојковић.

Она је, гостујући на Пинку, истакла да у парламенту има много више пристојних људи који хоће да раде и који то неће дозволити.Коментаришући, јучерашње обраћање председника Нове странке Зорана Живковића она је навела да је то била увреда за све жене које се баве политиком и било којим јавним и одговорним послом.
„То је слика и одраз политичке немоћи Зорана Живковића и свих оних јуче који су му дали подршку. Мене је то изузетно погодило, јер рећи за жену која се 27 година бави политиком и која је отворила врата многим женама које су поведене мојим примереом, одлучиле да се баве политиком – да је психијатријски болесна и да парламент води просититутка…, рекла је Гојковић.

Како је рекла, Живковић је несумњиво мислио на њу пошто је 20 минута пре тога говорио само о њој.Гојковић је подсетила да је она прва жена која је, 2004. у Новом Саду, изабрана да буде градоначелник неког града у Србији.

– Рекао је (Живковић) да сам психијатријски болесна и проститутка и да ме треба водити на лечење и прегледе – додала је Гојковић и изразила очекивање да ће све жене и они који се боре за родну равноправност реаговати.Нагласила је да још више вређа то што поједини сада ћуте поводом тог случаја.“Било ми је тешко, али нећу одустати – поручила је председница парламента.Она је захвалила свима коији су је подржали поводом тог случаја, а посебно Дубравки Филиповској и Марији Обрадовић.
Гојковић је нагласила да Живковић треба да буде на примерен начин кажњен од јавности у Србији, тако што ће бити бојкотован.Додала је да није добила ни извињење од Саше Јанковића пошто је Живковић био његов промотер у кампањи за председничке изборе.

– А, до јуче је био заштитиник грађана – истакла је Гојковић.Она је истакла да је у питању најбичније омаловажавање жена које раде исти посао као и мушкарци.Гојковић истиче да је њег ‘грех’ што поштује Александра Вучића и што не дозвољава да се у парламенту „краде и мува“.Председница парламента очекује и од Аиде Цхоровић, функционерке странке Саше Јанковића, као и од Гордане Чомић и других жена, да кажу да ли су искрено за родну равноправност или нису.

Танјуг, Пинк

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*