„Марш Бесмртног пука“ у Новом Саду креће у 17 сати с Kеја жртава рације

0

Манифестација „Марш Бесмртног пука“, која се организује поводом Дана победе над фажизмом, почеће данас у 17 сати полагањем венаца на споменик “Породица“, а потом следи шетња од Kеја жртава рације до Трга слободе.

Kолона ће се кретати Булеваром Цара Лазара, потом улицама Стражиловска, Жарка Зрењанина и Модене, до Трга Слободе, где ће, након обраћања градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, бити одржан културно-уметнички програм.

На Дан победе над фашизмом, „Бесмртни пук Србија“ организује шетње сећања на страдале и учеснике свих ратова у прошлом веку, у једанаест градова. „Марш Бесмртног пука“ први пут је одржан у Русији 2011. године, одакле се раширио у четрдесет земаља света и постао међународна манифестација.

mojnovisad.com

Поново је  актуелно: „СМРТ ФАШИЗМУ СЛОБОДА НАРОДУ“!

Како ствари стоје поново се буди фашизам, како у комшилуку тако и у Европи. Упорно се покушава прекројити историја. Због тога се не можемо понашати као у народној изреци:“Село гори, а баба се чешља“! Зато,  придружимо се Прослави Дана победе над фашизмом у Новом Саду, 09. маја 2019. на начин како то чине организатори Бесмртног пука у Москви, где  учествује око  1.500.000 антифашиста сваке године.Понесите слике својих предака који су се борили против фашизма,  у четвртак, 09. маја 2019. године на Кеј жртава рације (код споменика Породица) у 17час. одакле ће се организовати марш,  Булеваром Цара Лазара, Стражиловском до Трга слободе у центру Новог Сада, где ћемо, као „Бесмрти пук“, који се први пут организује у Новом Саду, поручити да чувамо успомену и сећање на наше славне претке у борби против фашизма и за слободу у свим протеклим ратовима, као и нашу одлучност да ту борбу наставимо и обезбедимо праведније друштво и слободу, за нас и наше потомке! 

Богдан Ињац – Фејсбук

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*