„Marš Besmrtnog puka“ u Novom Sadu kreće u 17 sati s Keja žrtava racije

0

Manifestacija „Marš Besmrtnog puka“, koja se organizuje povodom Dana pobede nad fažizmom, počeće danas u 17 sati polaganjem venaca na spomenik “Porodica“, a potom sledi šetnja od Keja žrtava racije do Trga slobode.

Kolona će se kretati Bulevarom Cara Lazara, potom ulicama Stražilovska, Žarka Zrenjanina i Modene, do Trga Slobode, gde će, nakon obraćanja gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, biti održan kulturno-umetnički program.

Na Dan pobede nad fašizmom, „Besmrtni puk Srbija“ organizuje šetnje sećanja na stradale i učesnike svih ratova u prošlom veku, u jedanaest gradova. „Marš Besmrtnog puka“ prvi put je održan u Rusiji 2011. godine, odakle se raširio u četrdeset zemalja sveta i postao međunarodna manifestacija.

mojnovisad.com

Ponovo je  aktuelno: „SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU“!

Kako stvari stoje ponovo se budi fašizam, kako u komšiluku tako i u Evropi. Uporno se pokušava prekrojiti istorija. Zbog toga se ne možemo ponašati kao u narodnoj izreci:“Selo gori, a baba se češlja“! Zato,  pridružimo se Proslavi Dana pobede nad fašizmom u Novom Sadu, 09. maja 2019. na način kako to čine organizatori Besmrtnog puka u Moskvi, gde  učestvuje oko  1.500.000 antifašista svake godine.Ponesite slike svojih predaka koji su se borili protiv fašizma,  u četvrtak, 09. maja 2019. godine na Kej žrtava racije (kod spomenika Porodica) u 17čas. odakle će se organizovati marš,  Bulevarom Cara Lazara, Stražilovskom do Trga slobode u centru Novog Sada, gde ćemo, kao „Besmrti puk“, koji se prvi put organizuje u Novom Sadu, poručiti da čuvamo uspomenu i sećanje na naše slavne pretke u borbi protiv fašizma i za slobodu u svim proteklim ratovima, kao i našu odlučnost da tu borbu nastavimo i obezbedimo pravednije društvo i slobodu, za nas i naše potomke! 

Bogdan Injac – Fejsbuk

POSTAVI ODGOVOR

*