Мартиновићу се није допало питање, викао и називао новинара „удбашем“!

0

Ових дана опет се повела прича о усвајању Закона о завршном рачуну, који би требало да помогне (макар је то у теорији тако) да се боље контролише пут новца који се троши из државног буџета.

Наравно, немамо илузију да ће СНС картел донети закон који би им ограничио да краду и отмају где год стигну. Међутим, занимљиво је то да се исти тај СНС пре доласка на власт здушно залагао управо за доношење овог закона, а сада га, наравно, ни не помиње.

Поводом свега овога, новинарка портала „Инсајдер“ је поставила питање Александру Мартиновићу, члану СНС-а (или СРС-а, како вам драго, пошто разлике баш и нема). Александру се није допало питање које га је подсетило на оно што је некад радио и говорио па је добрим старим методама осуо паљбу по новинарки која је само поштено радила свог посао.

Ситуација у којој је новинарка поставила питање, а Александар бахато одреаговао, излгедала је оптилике овако:

Иако су пре доласка на власт представници Српске напредне странке често критиковали то што се не усваја закон о завршном рачуну говорећи да је то понижавање парламента, ову праксу по доласку на власт ипак нису променили. Одговарајући на питања новинара редакције Инсајдер због чега ова пракса није промењена и зашто Скупштина није донела завршни рачун о буџету, Мартиновић наводи да је он сигуран да ће завршни рачун за 2017. годину бити донет.

Инсајдер: Ви сте шеф посланичке групе владајуће већине, Ви морате да знате шта се догодило са рачунима за претходне године?

Мартиновић: Јесте ви читали Устав?

Инсајдер: Јесам, и тамо пише да Народна скупштина усваја буџет и завршни рачун на предлог Владе.

Мартиновић: А што ја морам да знам за шта јесте, а за шта није.

Инсајдер: Зашто нисте Ви, као шеф посланичке групе, тражили да се на дневни ред стави завршни рачун буџета Републике Србије?

Мартиновић: А шта сте Ви, БИА, ОЗНА, УДБА … мислим не разумем. Kакав је то тон и питање зашто нисте? А ко сте ви да ми постављате ова питања?

Инсајдер: Ја вам постављам питања у интересу јавности.

Мартиновић: Прво прочитајте Устав госпођо, па се мало информишите ко шта ради. Народна Скупштина ће да усвоји завршни рачун када га Влада предложи. Ја сам посланик, ја нисам у Влади.

Инсајдер: Ви желите сада да кажете да Влада није ни предлагала завршни рачун Скупштини и да зато завршни рачун није усвојен?

Мартиновић: Па да, а због чега другог?“

Александар Мартиновић, знамо то одавно – нема ни образа, ни стида, ни срама. Тако да нас овакво његово понашање не чуди ни најмање.

Само се питамо: када његову ружну фацу нећемо морати више да гледамо у политичком животу?!

Надамо се – што пре!

Инсајдер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*