Мигранти у Грчкој на мети Јеховиних сведока: Нуде бољи живот за прелазак у хришћанство

0

Мигранте су у камповима у Грчкој посећивали чланови Јеховиних сведока, организације која следи сопствено тумачење Библије

Сиријске избеглице које се налазе на северу Грчке за Ал Џазиру су говориле о томе како поједине верске групе врше притисак на њих да пређу на хришћанство. Описују како им се обећава бољи третман у Европи ако постану хришћани.

Док је седео у свом шатору, Раеду су стигли посетиоци. Kаже како се надао новим информацијама или помоћи. Умјесто тога, дали су му Библију на арапском језику и још неколико верских књига.

„Њихово је право да деле књиге, то је њихова лична слобода. На мени је да их прихватим или не. Нико се није наљутио. Напротив, неке избеглице ће вам рећи да нам је то пропусница за Европу. Да ћемо, ако постанемо хришћани, моћи остати у Европи. Ја то не желим. Радије бих се вратио кући“, казао је Раед, избеглица из Сирије.

Показало се да су посетиоци чланови Јеховиних сведока, организације која следи сопствено тумачење Библије.

Резан каже да су се прво појавили у пограничном подручју, где су се избеглице налазиле почетком године. Позвали су га у кућу у оближњем селу Идоменију.

„Рекли су: ‘Помоћи ћемо ти да наставиш школовање, да купиш предивну кућу, добићеш новчану помоћ, све.’ Добро. Затим сам их питао: ‘Ако вам се придружим, хоћете ли ме одвести у Немачку?’ Рекли су да то не могу учинити, али да ми могу помоћи да овђе изградим добар живот“, казао је Резан, избеглица из Сирије.

Тада је, каже, изгубио интересовање.

„Група не покушава привући само избеглице. Могу се видети на улицама, углавном на прометним местима којима пролази велики број људи, као у центру Солуна“, јавља репортерка Ал Џазире Хода Абдел-Хамид.

Познати су и по проповедању од врата до врата.

Јеховини сведоци вјерују да је пропаст света неминовна и да је једино решење оснивање Божијег краљевства.

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*