Михајловић: Брнабић ће бити економски, а вицепремијер Дачић – политички премијер

0

ВУЧИЋ ОДЛУЧИО ДА ПРЕДСЕДНЦИ ВЛАДЕ ДА ОНОЛИКО ВЛАСТИ КОЛИКО ЈЕ ИМАО МИРКО МАРЈАНОВИЋ

Потпредседница владе и СНС Зорана МИХАЈЛОВИЋ: Како у досадашњој пракси ово нисмо имали, од изузетне важности је да између њих двоје постоји добра сарадња, како подела посла не би довела до неке врсте двовлашћа

* Додатно је нагласила: „Тек ће се видети како ће у пракси то да функционише, али верујем да је председник Вучић пажљиво проценио кад се одлучио за овај модел“

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Србије и министарка грађевинарства и саобраћаја Зорана Мијајловић изјавила је да ће нови кабинет имати више ресора, веће учешће Социјалистичке партије Србије, али и једну врсту поделе премијерског посла.
„Како је председник (Александар) Вучић рекао, да парафразирам, (премијерка) Ана Брнабић ће бити ‘економски’, а (потпредседник владе) Ивица Дачић ‘политички’ премијер. Како у досадашњој пракси ово нисмо имали, од изузетне важности је да између њих двоје постоји добра сарадња, како подела посла не би довела до неке врсте двовлашћа“, рекла је Михајловићева за лист „Ало“, а пренео у саопштењу њен кабинет.
Тек ће се видети како ће у пракси то да функционише, али, додала је, „верујем да је председник Вучић пажљиво проценио кад се одлучио за овај модел“.
Михајловићева је навела да нова влада не би смела да буде спорија од актуелне и да главни циљеви треба да остану европски пут Србије и досадашња спољна политика, регионална стабилност, економски раст, наставак економских реформи и повећање зарада и пензија. На питање где види себе у новој влади, она је изразила очекивање да ће остати на досадашњем месту како би завршила најважније инфраструктурне пројекте, пре свега путни и железнички Коридор 10 ка Бугарској и Македонији, чији ће највећи део бити завршен до краја године.

„Завршено је око 98 одсто Коридора 10 и остале су најтеже деонице кроз Грделичку клисуру и део око Пирота и Димитровграда, где имамо проблем са извођачем. Али, и то ћу да завршим, онако како сам у претходне две године завршила готово 200 километара аутопутева кроз Србију. Наравно, ту су и наставак градње Коридора 11 ка Црној Гори и регионални пројекти који треба додатно да нас повежу са Сарајевом и Приштином, али и питања инклузије Рома и родне равноправности којима се бавим“, рекла је Михајловићева.

Министарка је додала да је од изузетног економског и политичког значаја за Србију да наредних година искористи сав потенцијал који пружа највећи глобални пројекат „Један појас један пут“ који спроводи Кина.
„Имамо шансу да инфраструктурно обновимо Србију као никад до сада и ту шансу не бисмо смели да пропустимо. На свим овим пословима мој тим и ја ћемо уложити сву потребну енергију, рад и знање“, закључила је Михајловићева.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*