Милан Стаматовић: Правимо конференцију о аеродрому Поникве! То није моја кампања за председничке изборе (ВИДЕО)

ТВ Пинк, Прелиставање, гост Милан Стаматовић

0

Гост Јутарњег програма ТВ Пинк у рубрици Прелиставање је Милан Стаматовић, председник СО Чајетина.

Тема разговора је аеродром Поникве и када ће он бити спреман за пријем летелица генералне авијације.

– Привреди целог Златибора је у интересу да се аеродром Поникве стави у функцију. Туризам, локалне самоуправе, потенцијали Златибора, све су то разлози за отварање аеродрома. Само овај округ има спољонотргоивински суфицит. Треба што пре ставити тај аеродром у функцију. На нама је који живимо тамо, да га што пре покренемо. Различите су процене колико треба новца, од милион до 5 милиона евра. Али за милион може да се стави у функцију. После иду трошкови одржавања. Он у старту неће бити профитабилан, требаће време. Он је сада градско јавно предузеће Ужица, а град не може сам да води. Конференција коју организујемо на Златибору у хотелу „Мона“ је да покажемо привредницима и влади колико је важно да се стави аеродром у функцију. Ми хоћемо да се направи регионално предузеће, и да локал такође улаже, а не само држава да се бави тиме. Ако је заинтересован и Кустурица и Чајетина због највећег броја посетилаца током године, онда стварно постоји интерес и он је оправдан. Ужицу и није толико важно. Зашто би Чајетина улагала у ЈП града Ужица. Зато предлажемо да буде регионално предузеће и да се договоримо око учешћа. Као и депонија Дубоко, која је регионална, може и ово. Показаћемо на конференцији да може. Позвали смо и министре и привреднике на конференцију. Имали смо већ састанке важне, покушавамо да приближимо ову идеју. 700 метара је остало да се среди писта оштећена у бомбардовању. Нама су интерес чартер летови. Нискобуџетне компаније су заинтересоване, али неће јавно да покажу намере ако не виде да ми нисмо спремили аеродром. Постоји око 50 авиона малих који немају одакле да лете, они су сада на Тесли, нека дођу код нас. Имамо туристе из Румуиније, Грчке, Русије, Холандије. Сви би они могли да дођу авионима. Најавио сам кандидатуру за председника Републике и неко ово тумачи као да је кампања, а у ствари шаљемо дивну поруку у интересу грађана Србије за Поникве. Нека уберу и владајуће партије плодове. Мене је народ кандидовао за председника. Ја нисам тражио да ме подржава политичка партија већ народ. То је добро и неопходно.

Стаматовић је најавио кандидатуру за председника Србије.

Која вам је политичка база?
Стаматовић: За 15 година као председник Чајетине ја сам…

Мислим која је странка иза вас?
Стаматовић: Ја сам члан СНП која је основана пре две године. То је млада партија. Био сам у ДСС. Кад је Коштуница изашао ја и Ненад Поповић смо основали партију нову, ништа из ДСС нисмо узели. Можда би било боље да сам…

Шта вам је рекао Поповић на кандидатуру?
Стаматовић: Сложио се и сада је на страначким органима када буде дошло време да дају подршку.

Али не познају вас људи у Србији?
Стаматовић: То ви мислите. Имам пуно инвеститора, рођака, расутих по Србији.

Али нисте познати људима довољно!?
Стаматовић: Ја сам већ у кампањи.

Шта је са имовином на Златибору? Та прича око Јеремића?
Стаматовић: Ја се залажем да државна имовина остане у власништву државе и ништа више и ништа мање од тога. Био је негативан притисак на мене кад сам ушао у дуеле са Зораном Михајловић. Али се показало да сам био у праву као један мали председник општине који је заштитио земљу. Ја не морам да слушам ставове политичких партија већ народа. Ја одговарам народу. Наше правосуђе није како треба да буде. Ја као председник општине не би требало да тражим правду на суду за државну земљу већ да се ти проблеми решавају кроз инстистуције. Код нас готово ништа не функционише од иснтистуција.

Многи ће рећи да Златибор, уместо као планински центар изгледа као Нови Београд!?
Стаматовић: Ми се боримо за инвеститоре. Шта је лоше да се гради. Има преко 20 најмоћнијих српских компанија на Златибору.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*