Милена Дравић: Ова количина ријалити шоуа угрозила је нацију

0

„Било би ми жао да поклекнемо јер стварно имамо јако талентоване људе. Не знам објашњење зашто и због чега је опасност по државу промовисати праве вредности“

Ова количина ријалити шоуа угрозила је нацију, рекла је популарна глумица Милена Дравић, овогодишња добитница награде за животно дело Добричин прстен, у интервјуу за Радио Слободна Европа.

Она је рекла и да се нада де ће ускоро моћи да снима филм или неку улогу за телевизију јер су јој лекари саветовали, пише РСЕ, да после дуже паузе, може да почне да ради.

Она је у овом разговору говорила и о друштвеном ангажману и протестима у којима је учествовала пре 20 година.

“Мислим да је неко друго време и да је побуна сада неизводива. Са својим комшијама сам деведестих спонтано ишла на демонстрације. Нисам ишла са својим сталежом, са својим удружењем, ни са позориштем. Било је то спонтано, једноставно нешто се десило. Можда ће нешто изненада да се деси и данас, нешто што не могу ни да претпоставим.”

Милена Дравић је рекла да јој је тешко пао период болести покојног супруга Драгана Николића када су, како каже, сви таблоиди писали на најстрашнији начин о његовим мукама, о његовој болести и о њој.

“То је било неиздржљиво. Од њега се то крило, да не чита. Драган је био исувише велики кликераш, знао је и осећао је све шта се дешава. Страшно је било. Сви наши пријатељи, наша породица и ми, смо били очајни. Били смо беспомоћни. Нисмо били заштићени ни од кога. Драган и ја никада нисмо припадали неким клановима, неким групама, тако да смо потпуно били на ветрометини. Доста сам јака особа, али то нисам могла да издржим. Нисам могла да верујем шта се дешава. После месец-два сам се због тога разболела и ја, врло озбиљно”, рекла је.

Она је рекла да пошто су јој доктори рекли да треба да настави да ради, да ће евентуално прво бити неко снимање, док ће време показати да ли ће моћи опет да игра у позоришту.

Рекла је и да је чека улога Мод у представи Харолд и Мод, коју је режирао Милан Kараџић у Београдском драмском позоришту.

“Јако ми је жао због те представе. Они су ме чекали један период, па други период… Мислим да је мени, за сада, то немогуће да играм, јер то је заиста тешка улога, захтевна. То је један темпо од два сата. Морала бих да будем у фантастичној кондицији. Ако будем ишта радила више, мораћу да кренем са неким лакшим стварима, било да је то филм или телевизија, али мора да буде снимање. Онда ће се показати да ли бих могла поново да се вратим позоришту. Обожавам позориште и страшно бих волела да се вратим.”

Почетком 2017. године је рекла: „Апсолутно не могу да схватим како су незнање и површност завладали у свим сферама. Свуда око себе видимо јавашлук и незнање. Не знам да ли ћемо моћи из тога да се ишчупамо“.

„Говорим то и на крају 2017. Неко ми је јавио да је то изабрано за изјаву године. То сам рекла и то мислим. Било би ми жао да поклекнемо јер стварно имамо јако талентоване људе. Не знам објашњење зашто и због чега је опасност по државу промовисати праве вредности“, рекла је Милена Дравић.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*