Милица Ђурђевић: „Повратак Олбрајтове на место злочина!“

0
Срби су током Другог светског рата, како тврде поједини извори, пружили уточиште чешком аташеу за штампу, Јозефу Корбелу и његовој породици. Мари Јана Корбел, јеврејска девојчица провела је део свог избегличког детињства у Врњачкој Бањи. Једна српска породица сакрила је од нацистичког прогона. После рата њен отац је постао чешки амбасадор у Београду.
Није залуд народ рекао да се треба чувати оних којима си велико добро учинио.
Мадлен Олбрајт (Мари Јана Корбел) постала је највећи прогонитељ Срба, а уочи НАТО агресије 1999. године у америчким војним круговима бомбардовање Југославије називано је њеним приватним ратом.
Олбрајтова је за телевизију ВВС отворено рекла „да су биле потребне припреме за инцидент у Рачку и да је он подгреван како би се одржао притисак на европске савезнике ради војне интервенције“.
Загребачки новинар писао је тих дана:
„Госпођа Олбрајт је Чехиња, образована особа. Разумије нас. И што је најважније: Не воли Србе. Заиста, у њезиним говорима не налазимо ону, код многих политичара тако честу, склоност моралном изједначавању. За њу, у балканском котлу, нису сви исти…“
У круговима сарадника Приштине окупља се дружина која је режирала Рачак и осудила Србе на „хуманитарно бомбардовање“ – Вокер, Олбрајт, Клинтонови…
Медлин Олбрајт поново се враћа на место злочина да заврши што је започето. Овога пута у својству званичног саветника тзв.косовских власти.
Милица Ђурђевић, Фејсбук

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*