Milica Đurđević: „Povratak Olbrajtove na mesto zločina!“

0
Srbi su tokom Drugog svetskog rata, kako tvrde pojedini izvori, pružili utočište češkom atašeu za štampu, Jozefu Korbelu i njegovoj porodici. Mari Jana Korbel, jevrejska devojčica provela je deo svog izbegličkog detinjstva u Vrnjačkoj Banji. Jedna srpska porodica sakrila je od nacističkog progona. Posle rata njen otac je postao češki ambasador u Beogradu.
Nije zalud narod rekao da se treba čuvati onih kojima si veliko dobro učinio.
Madlen Olbrajt (Mari Jana Korbel) postala je najveći progonitelj Srba, a uoči NATO agresije 1999. godine u američkim vojnim krugovima bombardovanje Jugoslavije nazivano je njenim privatnim ratom.
Olbrajtova je za televiziju VVS otvoreno rekla „da su bile potrebne pripreme za incident u Račku i da je on podgrevan kako bi se održao pritisak na evropske saveznike radi vojne intervencije“.
Zagrebački novinar pisao je tih dana:
„Gospođa Olbrajt je Čehinja, obrazovana osoba. Razumije nas. I što je najvažnije: Ne voli Srbe. Zaista, u njezinim govorima ne nalazimo onu, kod mnogih političara tako čestu, sklonost moralnom izjednačavanju. Za nju, u balkanskom kotlu, nisu svi isti…“
U krugovima saradnika Prištine okuplja se družina koja je režirala Račak i osudila Srbe na „humanitarno bombardovanje“ – Voker, Olbrajt, Klintonovi…
Medlin Olbrajt ponovo se vraća na mesto zločina da završi što je započeto. Ovoga puta u svojstvu zvaničnog savetnika tzv.kosovskih vlasti.
Milica Đurđević, Fejsbuk

POSTAVI ODGOVOR

*