Мило Ђукановић: Демократски Фронт стоји иза покушаја мог убиства

0

Гостујући на телевизији Пинк М Мило Ђукановић оптужио је челнике Демократског Фронта да стоје иза покушаја његовог убиства. Такође је изјавио да Русија треба да се изјасни у умијешности руских националиста у покушај „државног удара“ у Црној Гори.

Он је рекао да иза покушаја изазивања немира у Црној Гори стоје поједине обавјештајне структуре или неки њихови отуђени дјелови.

„На основу онога што се догодило, много аспеката је уведено у игру, укључујући и аспекте међудржавних односа. Врло респектујем оно што су традиционални црногроско-руски односи, али ако се у Беогарду појаве људи који тврде да дјелују у име беједносних структура Русије, онда та држава мора да каже има ли то какве везе са њима или не“, рекао је Ђукановић.

Ђукановић је такође рекао да очекује реакцију Москве у наредној етапи „истраге“.

„Ако не желимо да вјерујемо да руска држава може имати икакве везе са тим, онда ће она и казати ко су ти људи чија имена и презимена имамо. Који су били у Београду, који су са даном сазнања да отркивена њихова акција брже боље напустили Београд. Организаторима у Београду представљали су да то раде у име одређене безбједносне структуре у Русији. То је инспирација за руску државу да каже да су то манипуланти и да они нису радили у име руске државе“, навео је Ђукановић.

Он је директно оптужио челнике Демократског Фронта да стоје иза покушаја његовог убиства.

„Ја њихову активност видим као учешће у припреми мог убиства и у припреми одузимања независности Црној Гори. И са тим ћемо свакако морати да живимо, и они и ја. Али ће правосудне институциује, сигуран сам независно од овога, професионално обавити свој посао и убијеђен сам да нико неће бити оптужен без ваљаног доказа нити ће бити донешена каква пресуда“, казао је Ђукановић.

За дневнике „Вијести“ и “Дан” као и за дио невладиног сектора рекао је да су завршили у „проруском колу“. Додао је да су те медијске куће били „озбиљни помагачи онима који су жељели да прикрију своје терористичко дјеловање“.

„Ја мислим да је, заправо, све ово што се недавно догодило једна добродошла опомена у посљедњи трен Црној Гори и свим актерима њеног политичког живота да није неограничена слобода таквог антиуставног и антидржавног ђеловања и да се баш не може све подвести под плашт демократије, партијских и политичких слобода у изборном процесу, под плашт невладиних организација или медијских кућа“, рекао је Ђукановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*