Мило: Док сам ја жив неће бити мафије!

0

Председник Црне Горе Мило Ђукановић одговарао је на питање једног македонског магазина, где је новинарима покушао да објасни даље планове и кретање Црне Горе.

Преносимо нека најзанимљивија питања и одговоре које је наша редакција одабрала:

МАГАЗИН: Да ли знате да у региону влада мишљење да сте ви најбогатији политичар у Европи?

МИЛО: Не бих се сложио са тим. То није тачно. Знам да свако има права да тврди нешто, али знате морате имати и доказе јер у сурпотном све подлеже тужби и казни на суду.

МАГАЗИН: Доста скандала је у Црној Гори и афера кад је реч о финансирању вашег режима, како гледате на оптужбе да сте ви мафијашка држава и да гушите полако Европу а највише Србију са криминалом?

МИЛО: Док сам ја жив и на власти мафије неће бити у Црној Гори. То је свима јасно. Kриминала има и увек ће га бити али он није тако организован добро као пре 20ак година и током распада Југославије.

МАГАЗИН: Kоја је ваша највећа мана, шта себи највише замерате?

МИЛО: Остављам другима да то одлуче али замерам себи то што сам се можда и превише дао политици иако сам много тога у животу изгубио због тога.

МАГАЗИН: Да ли ће Црна Гора подржати идеју о подели Kосова на српски и албански део?

МИЛО: Ми ћемо подржати све што се Србија и Kосово договоре. Мислим да је свако нормалан у обавези да промовише мир и да на миран начин реши конфликт. А Kосово полако ремети читав регион, ту је и Република Српска.

Dnevni žurnal

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*