Мило купио сину сат: Киловати умјесто часова

0

С обзиром на то да је бивши премијер Мило Ђукановић власник прослављеног скупоцјеног сата, био би ред да и његов син Блажо, концесионар за изградњу мини хидроелектране чији посао обилно плаћају грађани ЦГ има сат за понос – црнохуморна је оцјена која кружи друштвеним мрежама.

Такав сат, према предлогу црногорских грађана, могао би да, умјесто часова, мјери струјне киловате.

Подсјетимо да је начин на који послује син одлазећег премијера Мила Ђукановића, Блажо, јединствен у свијету – концесију за изградњу мини хидроелектране ББ Хидро потписао је његов отац у задњим данима мандата, док се друга фирма Блажа Ђукановића ББ солар, код Прве банке, чији је највећи акционар његов стриц, задужила преко 5,3 милиона евра.

milo-sat

Не само да је Мило Ђукановић своме сину потписао концесију, већ је Влада Црне Горе потписала да сваки киловат из хидроелектране Блажа Ђукановића папрено плате грађани Црне Горе. Одредбом Владе потписано је да се откупљује сваки коловат и то по цијени која је два до три пута већа од оне која се откупљује од осталих хидроелектрана. Подстицајне цијене плаћају грађани преко рачуна за струју који се стално повећавају, а једна МХЕ може да приходује годишње између 300-400 хиљада евра.

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*