Министар Поповић се у Вашингтону састао са Џудит Гарбер

0

Министар Ненад Поповић састао се у Вашингтону са главном заменицом помоћника државног секретара САД Џудит Гарбер и том приликом истакао да Србија жели да гради свој иновациони екосистем угледајући се на Америку

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се у Вашингтону са главном заменицом помоћника државног секретара САД Џудит Гарбер и том приликом истакао да Србија жели да гради свој иновациони екосистем угледајући се на Америку, која је, према његовим речима, технолошки и иновациони лидер у свету.

Поповић је нагласио да иновационе и технолошке везе Србије и САД имају дугу историју и да трају још од 1884. године, када је Никола Тесла дошао у Америку, саопштено је из Кабинета министра за иновације и технолошки развој.

Министар је изразио захвалност Сједињеним Америчким Државама на помоћи које пружају институцијама и грађанима Србије, посебно у области иновација, истакавши да је САД значајан партнер иновационе и технолошке заједнице у Србији.

Он је представио програме Владе Републике Србије за развој иновационих стартап центара у регионима Србије, нагласивши да Влада на овај начин жели да обезбеди младима једнаке шансе за развој и да их мотивише да остану у Србији, наводи се у саопштењу.

Заменица Гарбер, која је уједно и шеф Бироа надлежног за подручје иновација у Стејт Департменту, поздравила је реализацију овог програма и изразила задовољство због добре сарадње коју две земље остварују у области иновација.

На састанку је разматрана могућност спровођења заједничких програма у циљу развоја иновационог предузетништва у региону Балкана. Поповић је указао на значај развоја регионалне сарадње, оценивши да би реализација ових програма допринела чвршћој економској интеграцији земаља у региону.

Министар је указао да је интерес Србије да ради на чвршћем повезивању српских стартап и технолошких компанија са америчким инвеститорима, као и да ће он лично учинити све да што више америчких инвеститора дође у Србију.

 

танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*