Министар Стефановић тужио Весну Пешић због тврдње да је његова „глупост ненадмашна и непредвидива“!

ТРАЖИ 200.000 ОДШТЕТЕ ЗА „ДУШЕВНЕ БОЛИ“ КОЈЕ МУ ЈЕ НАНЕЛА ТЕКСТОМ ПОВОДОМ РУШЕЊА У САВАМАЛИ

0

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поднео је Вишем суду у Београду тужбу против социолошкиње Весне Пешић и главних уредница портала Пешчаник Светлане Лукић и Светлане Вуковић, као и тог портала којом тражи 200.000 динара на име повреде части и угледа, објавио је дневни лист Данас.

Како лист наводи, Стефановић је тужбу поднео због колумне Весне Пешић објављене 14. маја у Пешчанику под насловом „Досољавање“, у којој ауторка наводи да је „једино глупост министра полиције Небојше Стефановића ненадмашна и непредвидива“ и да „до сада нисмо открили зашто је баш њему додељена улога да испадне најглупљи“.

Поводом Стефановићеве тужбе, Весна Пешић је на друштвеној мрежи Твитер написала да је министар тужио њу, уреднице и Пешчаника „за душевне боли“ које му је нанела у тексту о рушењу Херцеговачке.

„Они туже, еј…“, написала је она на Твитеру.wqdqdwТужбу је у име Стефановића поднела адвокатска канцеларија Поповић и Пантелић, а у њој је наведено да је Весна Пешић новинар и да је „малициозно и нетачно пренета изјава тужиоца поводом нелегалног рушења објеката у Херцеговачкој улици“, коју је дао за РТС.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*