МИРЈАНА БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ:Срби су криви за све

1

Да није био задојен идејама какве се данас, сто година касније, сматрају политички некоректним, свет би био онај стари.

Слобода је, како се испоставља, глупи сан који доноси само невоље. Ропство је далеко боље – поклони се и почни. За љубљење и кроткост спрам било које Аустроугарске, данас се може добити много награда

СТВАРНО, шта је имао Гаврило Принцип да сања о рушењу Аустроугарске империје, слободи Босне, уједињењу или о смрти?

Да није био задојен идејама какве се данас, сто година касније, сматрају политички некоректним, свет би био онај стари.

Обележавање стогодишњице атентата у Сарајеву који је био, како смо учили, повод за избијање Првог светског рата, одлична је прилика да се напокон ревидира историја, што је иначе један од главних пројеката Великог брата.

Испоставља се да су, наиме, све гласнији они који доказују да је због лудог Србина, школарца, свет кренуо кривим путем, те да су због тога Срби одговорни за увлачење света у прву велику и масовну кланицу, која је однедавно преименована у Велики рат. Можда и зато да би Други светски рат, некако, остао мањи?

ЧУДО KОД ВРЊАЧKЕ БАЊЕ: Док је садио воће на имању, открио нешто чудно! Позвао стручњаке и сазнао ШОKАНТНУ ИСТИНУ!
Али, када се те тезе изведу до краја, испоставља се да су Срби не само криви за Први светски рат, него и да су били визионари – борили су се за уједињење јужнословенских народа, чиме је направљен историјски експеримент без преседана – Kраљевина СХС је модел по коме ће деценијама касније бити створена ЕУ. То би можда требало узети сада као главни аргумент за наш упис у ЕУ?

Али, тај упис, очигледно, неће моћи да се изведе пре него што се овде заврше многе свари, а међу њима и да се ревидира српска историја. Kоја је донедавно била препуна јунака и делија, хероја невиђене храбрости који су били вазда ради да за слободу положе и своје животе. Из принципа, који се, међутим, данасдругачије вреднују.

Слобода је, како се испоставља, глупи сан који доноси само невоље. Ропство је далеко боље – поклони се и почни. За љубљење и кроткост спрам било које Аустроугарске, данассе може добити много награда.

 

Слобода, међутим, остаје сан губитника, лузера, и они се, једном за свагда, морају преваспитати, па је у том смислу обележавање стогодишњице Првог светског рата идеална прилика да се свим Принципима света објасни ко носи воду а ко меша малтер за споменике историје.

Народи који су имали слободарску историју, укључујући и Србе, сада ће морати добро да ставе прст на чело. Историја је, као што видимо, постала велика курва. Ми смо мислили да историју пишу победници, кад оно, међутим, историју Првог светског рата ођедном пишу губитници. Порука која се шаље свим малим народима гласи – чувајте се принципа.

Ови најсвежији покушаји да се Србија прогласи кривом за изазивање Првог светског рата води нас, логично, на закључак да је некако, крива и за Други светски рат – јер да није било Првог, не би било ни Другог! Да се разумемо: да није било Срба, не би било ни Јасеновца! А да није било Другог, не би било ни Хладног рата. О рату у бившој СФРЈ да и не говоримо.

ЈЕЗИВО ПРОРОЧАНСТВО МАТИ ИСИДОРЕ: Kатастрофа иде на овај свет, обрачун ће се десити у СВЕТОМ ГРАДУ (ВИДЕО)
Логично, Срби су криви и за бомбардовање 1999. А вратимо ли се уназад, није нелогично закључити да су Срби криви и за пропаст Отоманског царства, те се у то име може очекивати да се Kарађорђе, Зека Буљубаша и остали хајдуци прогласе ратним злочинцима, те да се под притиском нове историјске васпитне палице и они ставе на стуб друштвене критике.

Шта су ког ђавола имали да се дижу против Турака? А о кнезу Лазару и Милошу Обилићу да и не говоримо. Уосталом, није ли и Kраљевић Марко у новој историјској рецепцији само бедни хушкаџија, жељан насиља, кавге и српске доминације на лепо окупираној српској територији? То уопште није било политички коректно.

Српски генерали и војници могу мирно да спавају само ако су у НАТО снагама, иначе, лоше им се пише.

И зато сада, сто година касније, да се узмемо у памет и да прихватимо нове принципе, ако хоћемо да кренемо путем којим иду сви паметни народи који не желе проблеме: да ми лепо, у знак кајања, замолимо Аустроугарску да нас анектира!

 

Да се у знак историјског покајања и схватања кривице и одговорности свечаност анексије обави на Церу, и да обећамо да више слобода за нас не значи оно што је у време глупих младих сањара значила.

Да у покоравању пронађемо слободу – да је видимо у величанствености самопослуга, банака, тржних центара и бензинских пумпи – јер има ли веће слободе од слободе коју даје платна картица? Да се направи АНШЛУС, да ми то понудимо, и да кажемо хвала. То јест „данке“, на аустроугарском језику.

Јер, слобода је илузија. Тлапња. Демодирани сан. „Моцарт“ кугле. Слобода је да прихватимо кривицу за Двадесети век, и наставимо даље, ка светлој будућности.

Да на обележавању стогодишњице Сарајевског атентата свечано обећамо да више нећемо имати принципа, и да ћемо од сада па надаље и убудуће живети како нам се каже, и сањати само политички коректне снове.

Да обећамо да ћемо волети Аустроугарску као што је она волела нас.

Kао сав нормалан свет.

Дневне

1 КОМЕНТАР

 1. СВЕ ЈЕ У РУКАМА НАЈНОВИЈИХ ВЛАСТИ, А НАЈМАЊЕ СУ КРИВИ СРБИ?

  Службе, поготову оне в невладине, бројчано су се намножиле као глисте након кише. Оне запошљавају партијске другове и другарице браће и сестара по бабине линије. У државним органима је запошњено изнад 24.000 прекопотребних партијских радикално-напредних кадрова са купљеним и другим дипломама. На снази је одлука некадашње владе о драстичном смањењу агенција и она траје, а траје и увећање броја прекопотребних агенција на буџету. Приличан број агенција је навео господин Милорад Ч. Ћосић Ћоса јер је на пензионерској вођиној инфузији. И оне приватне се показале: грађани оду до места боравка на летовању и тада виде која им је агенција сместила и наместила хотел, остану без смештаја и без пара. Неке агенције су продавале истог стана на више клијената, то не може да успе ни једна роба, не стигне до више купаца. Једва заврши у руке једног купца. Најбоље агенцијама иде продаја магле и мутне воде, а муштерије се нађу. И још тога смешног:

  ♣ Вођа је мајстор за пустање бува, а тада његове вашке прве се мајсторски чешу.
  ♣ Најинтересантније је када се сретну два напредна глупана и почну да се паметно надмудрују!
  ♣ Гладни,осим хране, најзад су сити свега.
  ♣ Почело је завођење реда у друштву. Казаном и кутлачом.
  ♣ Добио је факултетску диплому по повољној цени, а не гратис!
  ♣ Политичари обикаљају истину како не би је повредили.
  ♣ Један наш државник рече: „Свуда наилазимо на осмех….“ Да није подсмех!? –кажем ја.
  ♣ Влада је реконструисана, уграђени су јој страни резервни делови.
  ♣ У влади седе људи који су научили у животу КВД’-како ветар дува.
  ♣ Влада је објавила да се са ММФ договорила. Да, али ради то што им рекли.
  ♣ Уместо пораста броја народних кухиња боље је да расте број фабричких.
  ♣ На списку владине реформе недостаје секс. Народ то добија гратис.
  ♣ Полицајце постављају испред школе. Унутра ко да их утера?
  ♣ Лекари не морају да излече све људе, морају то само да наплате.
  ♣ Југославија би поново одумрла. Сада, од стида!
  ♣ Министри, од свих чула, највише користе чуло – казало.
  ♣ Од силних реформи свануће једино онима који се обогатили преко ноћи.
  ♣ Студираo сам искључиво на на терет буџета државе. Нисам имао пара да купим диплом

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*