Мирослав Лазански оптужује досовску власт: ЗА СЛОБИНУ ГЛАВУ УЗЕЛИ 10.000.000 ДОЛАРА!

0

 

Војни аналитичар тврди да је неко из бивше власти узео милионску награду коју су расписали Американци за изручење Слободана Милошевића Хагу! Фила: Руси су ми потврдили да је Милошевић продат

Бивши председник Србије и СР Југославије Слободан Милошевић продат је Хашком трибуналу за 10 милиона долара! Ову шокантну тврдњу изнео је војни аналитичар и коментатор ‘Политике’ Мирослав Лазански у четвртак увече у емисији ‘Да, можда, не’ на РТС.

Ту информацију је у истој емисији потврдио и чувени адвокат Тома Фила, који каже да су му људи из врха руске државе у више наврата рекли да је на Видовдан 2001. Милошевић ‘продат, а не предат’!
Достигао највећу цену

Лазански је у ТВ дуелу са лидером ЛДП Чедомиром Јовановићем рекао да је ‘потпуно очигледно’ да је неко узео милионе за Милошевићеву главу.

– Продали су председника Милошевића! Постојала је награда од 10 милиона долара. Kо је узео те паре, не знам, али очигледно је неко узео лову, јер би био луд да није. Милошевић је продат кад је стекао највећу цену. Баш као и Младић, баш као и Kараџић… – истакао је Лазански, не наводећи на кога конкретно из бивше власти сумња.

Ове његове тврдње подржао је адвокат Тома Фила, нагласивши да су Милошевића „на брзака спаковали и продали“.

– Био сам са Милошевићем у ноћи хапшења. Покушавао сам да му спасем главу. Тројица председника, Милутиновић, Ђинђић и Kоштуница, потписали су да га не хапсе због Хага и да га никада неће испоручити. Одмах сам му рекао: Ово ти вреди за ноћас, ови људи те лажу… Не знам ја да ли је неко узео паре, али сам чуо од Руса да је Милошевић продат, а не предат Хагу. Више пута су ми рекли: Ваш председник Милошевић није предат, он је продат! – посведочио је Фила.

Мирослав Лазански подсећа да је Стејт департмент расписао милионску награду за Милошевићеву главу.

– Награда је постојала и није питање да ли је, већ ко је узео паре. Осим тога, Милошевић је предат 24 сата пре него што је амерички Kонгрес одлучио о финансијској помоћи Југославији. Услов за то је био да се Милошевић изручи, иначе конгресмени не би одобрили ову финансијску траншу. Та помоћ нема везе са наградом која је била намењена неким појединцима из врха власти. Десет милиона долара је подељено између неколико људи из врха тадашњег ДОС… – тврди Лазански за Информер.
Истина ће испливати

Адвокат Фила поручује за наш лист да оно што не може да докаже не може ни да тврди.

– Јесам чуо од Руса да Милошевић није предат, већ продат Хагу. Онај ко је узео новац био је јако моћан човек у то време. А истина ће кад-тад изаћи на видело… – убеђен је Фила.

Чедомир Јовановић јуче се није оглашавао овим поводом, али је на РТС рекао да ово није тачно.

– Милошевић је све знао. Нико га није преварио, нити је могао да га превари на овај начин… – навео је Јовановић.

 

Чињенице

* Слободан Милошевић ухапшен је у ноћи 1. априла 2001. године у својој вили на Дедињу
* Акција хапшења започета је 30. марта, а окончана је после два дана
* У њој су учествовали Чедомир Јовановић, Зоран Ђинђић и Милорад Улемек Легија
* Преговори о предаји трајали су седам сати, а вилу су „браниле“ присталице СПС и ЈУЛ
* Влада Србије је 28. јуна исте године донела уредбу о Милошевићевом изручењу Хагу
* Милошевић је 11. марта 2006. године умро под неразјашњеним околностима у Хагу

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*