Млађа Динкић на двору цара Мила: Нова мисија Ђенке српске политике

0

Kолумна „Раскопчавање мита“ Александра Апостоловског у новом Недељнику који је на киосцима од четвртка 12. јула

За кога ради Млађа Динкић? За себе, ту нема никакве сумње. Да ли је амерички човек? Готово да нема никакве сумње. Можда је, ипак руски играч? Последњих година, у ту могућност се основано сумња. Ради ли за шеике? Наравно, Млађа осећа емпатију према свакоме ко располаже милијардама.

Ако се негде начује да заједно са Богољубом Kарићем кога је послао у изгнанство, без Мобтела, грли стабло и наговара Богија да пусти бркове, не сумњајте у две ствари: дрво се неће испречити између њих двојице, а Богољуб ће бријач бацити низ реку.

Ради ли Млађа за свог некадашњег архинепријатеља Вучића који му је, док је био у опозицији, обећавао модну колекцију „Забела“? Kада је Вучић дошао на власт, Млађа је заиста огрнуо ново одело, можда је било и пругасто, али није имало број на леђима. Вучић га је поставио за свог заменика за сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима. Иако најпре са резервом, Млађа му се с временом потпуно препустио, дарујући му и делове себе – Ивицу Kојића као шефа Вучићевог кабинета, потом Зорану Михајловић као напредну функционерку Г17 и још поприлично кадрова расутих по структурама власти. Прича се да је Вучићу требало годину дана да га се реши. Наиме, играо је такав пресинг на Мухамеда бин Заједа да је шеик помислио да ће му Млађа попити све залихе нафте, да ће обећати Арапима по 1.000 евра бесплатних акција и тиме их поново претворити у бедуине. Последње чега се плашио шеик је да Млађа постане задњи везни Манчестер Ситија.

Економски утеривач ђавола, Србима је, осим цигле, промовисао нови трик нечастивог – сад га видиш, па га опет видиш! Млађа је особен примерак ђаволка. Док његове колеге баратају ванвременском рецептуром, да убеђују свет да нечастиви не постоји, Млађа је доказао да је и психолог, те Србе уверава да и те како постоји! Поново је променио агрегатно стање и облик живота, поручујући да је и те како живахан, настанивши се на двору Мила Ђукановића.

недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*