Москва: Разбијена лампа довела до пожара, 17 мртвих

0

Велики пожар у складишту једне штампарије у Москви, у којем је погинуло 17 радника из Kиргистана, узроковала је разбијена лампа.

То је потврдио директор московске филијале руског Министарства за ванредне ситуације Иља Денисов.

„Са практично стопостотном сигурношћу утврђено је да је до пожара дошло због разбијене лампе. У складишту у којем је избио пожар се налазила велика количина запаљивог материјала“, рекао је Денисов за агенцију Тасс.

Сви погинули радници су били држављани Kиргистана, који су у Русији боравили легално, рекли су извори руској агенцији.

„Током гашења пожара који је захватио 200 квадратних метара складишта, ватрогасци су открили да је једна просторија била потпуно одсечена због ватре. Ватрогасци су пробили зид и унутра открили тела 16 људи“, наводи се у саопштењу Министарства за ванредне ситуације, а пренео је сајт РТ.

Једна особа је преминула у болници од последица повреда.

Министарство је саопштило да је 12 људи спасено као и да су људи који су ту радили и живели углавном са простора бившег СССР-а.

Сваке године у пожарима у Русији страда велики број особа, а узрок је углавном дотрајала инфраструктура, која датира из доба Совјетског Савеза, као и слабе мере безбедности.

У пожару у једној неуропсихијатријској болници на југозападу Русије, у децембру прошле године погинуле су 23 особе, а 24 су повређене.

Највише жртава однео је пожар у болници у региону Москве, где је у априлу 2013. године погинуло 38 пацијената, углавном психијатријских болесника.
Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*