Mr Danijel Igrec: Politički oportunista Nenad Čanak nikada neće voditi Srbiju!

0

Predvodnik vojvođanskih autonomaša, čovek koji priželjkuje katalonski scenario na severu Srbije i najpoznatiji politički oportunista u Srbiji, lider stranke koja je statistička greška na srpskoj političkoj sceni danas je optužio Rusiju da stoji iza ubistva Olivera Ivanovića.

Nije teško pogoditi ko je u pitanju.
Reč je o sorošoidu Nenadu Čanku.

„Koliko ja umem da čitam politiku“, rekao je prijatelj Hašima Tačija i Karlos Pudždemona, „destabilizacija Balkana ide u prilog Rusiji, jer ona na taj način dobija mogućnost da se prikaže kao mirovnjačka strana koja može da sredi i smiri situaciju, a da zauzvrat međunarodna zajednica „zažmuri“ na Krim i Donbas i da prihvati uzurpaciju delova ukrajinske teritorije.“

Uperivši prstom u Moskvu i dajući objašnjenje tog svog poteza Čanak je hteo da se predstavi kao „vrsni poznavalac globalnih političkih procesa“ i da „neupućenima“ (čitaj: „nazadnim nacionalističkim silama“ koje nas prema njegovom mišljenju „vuku nazad u mračne devedesete“) objasni šta i ko se zaista krije iza atentata u Kosovskoj Mitrovici.
Ali uradio je nešto sasvim suprotno. Samo je (po ko zna koji put već) pokazao koliko mu je milo kada deluje protiv državnih i nacionalnih interesa zemlje koja ga „lebom hrani“.

Ovoliku količinu manijakalne rusofobije, političkog licemerja, bezličnosti i slugeranstva prema Briselu i Vašingtonu još nisam video. Rekao bi čovek da ovakvo namerno dezavuisanje javnosti, izvrtanje činjenica, plasiranje gluposti i besmislica i hronično odbijanje da se prihvati nova geopolitička realnost u svetu teško da može iko da ispolji. Ali bi pogrešio. Takva osoba ipak postoji. To je Nenad Čanak.

Dobro je što ovakvi i njima slični nikada neće biti u poziciji da rukovode Srbijom. Jer u tom slučaju od nje ne bi ostao ni kamen na kamenu; prestala bi da postoji kao država i to preko noći.

Mr Danijel Igrec

PATRIOT

POSTAVI ODGOVOR

*