МУП: Забрањен скуп Жељка Митровића испред Скупштине града

0

Полицијска управа за град Београд забранила је скуп „Стоп насиљу, само љубав“ (Стоп виоленце, јуст лове) у организацији директора „Пинк интернешнел компани“ Жељка Митровића, који је био најављен за суботу 13. април испред Скупштине града, потврђено је данас агенцији Бета у МУП-у.

„У складу са законом, Полицијска управа за град Београд донела је закључак о одбацивању пријаве, коју је поднео Жељко Митровића, као неблаговремену и неусклађену са одредбама Закона о јавном окупљању“, речено је Бети.

Раније данас власник и директор телевизије Пинк Жељко Митровић објавио је да је МУП-у поднео захтев за организацију догађаја „Стоп насиљу, само љубав!“ испред Скупштине града 13. априла.

Тога дана у 15.00 најављен је иначе скуп опозиције испред Дома Народне скупштине, а Жељко Митровић од полиције је тражио да му одобре организовање догађаја од 17 до 22 часова.Митровић је пре неколико дана, као одговор на недолозак представника опозиције на протест испред зграде те медијске куће, најавио је да ће он покренути турнеју под слоганом „Стоп насиљу, само љубав“, у оквиру које ће „у стопу пратити“ демонстранте и пуштати им музику са посебних камиона са озвучењем велике снаге.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*