Musliju provocira: Ne plaća mene Srbija, nego Albanci

0

Predsednik opštine Bujanovac Jonuz Musliju ostao je pri stavu da hipotetičkoj Albaniji ujedinjenoj sa Kosovom treba dodati i Preševski dolinu. Musliju tvrdi i da ne prima novac od države Srbije već od Albanaca

– Plate? To su takse od Albanaca, ne uzimamo mi pare od Srbije, jer Srbija i ne daje. Vidiš koliko ulaže para u Preševo, Bujanovac i Medveđu. Ovo je tampon zona, sve je mračno, ovde nije ništa investirano i to se vidi od Vranja, sve odatle je beda – kaže Musliju.
Musliju je ocenio da je „normalno da u EU u jednom paketu uđu Albanija i Kosovo“, ali on smatra da je i „vreme i logično“ da u tom paketu bude mesta i za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Na pitanje da li namerava da podnese ostavku i zbog svojih stavova, i zbog stanja u opštini koju vodi, kaže: „Ako se pripajamo sa Kosovom, svakako, to je onda to“.

Musliju je ocenio i da „igra koja se igra na Balkanu“ nije dobra jer se vidi namera da se region vraća 100 godina unazad.

– Mislim da Evropa treba da drugačije gleda Balkan, da treba da ga razvija, a ne samo da cepa, muči zemlje kao što su Albanija i Kosovo i druge države – kaže Musliju.

 

 

B92, Informer

POSTAVI ODGOVOR

*