Мустафа: Нико ме неће спречити да се крећем по Kосову

0

Премијер Kосова Иса Мустафа изјавио је да њега и друге представнике институција Kосова нико неће зауставити да се крећу по територији Kосова.

Мустафа је рекао да није тачно да су му данас Срби блокирали пут да не би стигао на отварање моста преко реке Бистрице, на путу који повезује општине Звечан и Лепосавић.

Рекао је да су тамо отишли путевима, а не како се тврди, „кроз шуму“, и да нико није блокирао колону возила у којем су били он и неколико министара Владе Kосова.

Мустафа је изградњу моста оценио изузетно значајном за повезивање грађана две општине на северу Kосова. У тај мост је Kфор уложио 400 хиљада евра, а изградиле су га компаније чији су власници Албанац и Србин.

„Ми смо били на отварању моста и то је аргумент да нико не може да нам заустави кретање по нашој земљи и да посећујемо наша места“, казао је Мустафа.

Представници општина на северу су данас изјавили да су „замрзнули односе са Kфор-ом“ због учешћа премијера Мустафе и министара Владе Kосова на отварању моста.

Kфор је вечерас поводом изјава представника општина са српском већином на северу Kосова саопштио да жали што они нису присуствовали отварању моста на путу Звечан-Лепосавић.

„Тај мост доноси значајан напредак у развоју њихових заједница. Мостови су међу најснажнијим симболима сарадње”, каже се у изјави Kфор-а коју преносе приштински медији.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*