Н1: Фабрика Леони у Нишу званично отворена, али да ли има производње?

0

Да ли су кабловски системи почели да се производе у нишкој фабрици Леони или ће још неко време, након што је тај погон у суботу званично отворио председник Александар Вучић, бити потребно да се причека на пуну производњу.

Из Леонија на тврдње да је погон отворен само због посете Вучића одговарају да није, да је отворен 1. јула, да је ангажовано стотину радника, али не и на којим пословима.

„Ово (кабл) је први производ фабрике Леони у Нишу, малопре изашао из ове модерне машине“, рекао је Александар Вучић, председник Србије.

Да ли је тај кабл једини изашао из те модерне машине, питање је које се и трећи дан након посете председника поставља у Нишу, а ево и зашто. Редакцији се јавило више оних који тврде да је овде производње било само у суботу, да иначе нема ни производње, ни радника и да су врата фабрике закључана.

Проверили смо – врата нису закључана. Радника има – али из обезбеђења. Раднике смо видели и на отвореној хали – грађевинске раднике, а на питање да ли их има и у производњи и после посете председника, из Леонија одговарају: „Од 1. јула, погон у Нишу ради свакодневно, у периоду од 6 до 16 часова ради се на активностима инсталације производне опреме, машина и одржавања производног процеса“.

У одговору наводе и да је у току валидација производног процеса и да се наставља обука запослених, али нема одговора – да ли је заиста производња покренута само на један дан због званичне посете и да ли бисмо, да сада уђемо у халу, затекли раднике.

На тој локацији и даље је градилиште. Поред “завршених” 6.000 квадрата, гради се комплекс од 22.000 метара квадратних. Грађевински радници не могу пред камере, а комшије кажу да осим њих овде нису видели никог, сем у суботу.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*