N1: „Вече са Иваном Ивановићем“ и „Утисак недеље“ далеко испред свих по гледаности

0

Две нове емисије на телевизији НОВА С „Вече са Иваном Ивановићем“ и „Утисак недеље“ апсолутно су најгледанији програми у својим слотовима емитовања, показују званични подаци TVbeat, најмодернијег система мерења гледаности који се користи на европским кабловским, иптв и другим дигиталним платформама, саопштила је United Media.

Емисија „Вече са Иваном Ивановићем“, која је емитована у петак од 22 сата, имала је просечан схаре 23% и рејтинг од 10% и била је убедљиво прва по гледаности чак и у односу на јавни сервис и телевизије са националном фреквенцијом код гледалаца СББ платформи, саопштено је.

Додаје се да је ауторска емисија Оље Бећковић „Утисак недеље“ имала просечан схаре 24,59% и рејтинг од 13,3% и такође је била убедљиво прва по гледаности у недељу увече у термину од 21 до 23 сата код гледалаца СББ платформи.

Хит твит гледанији само тамо где Утисак није емитован

У саопштењу се наводи да тврдња појединих медија да је емисија конкурентског, националног емитера „Хит твит“ била гледанија од „Утиска недеље“ није чињенично тачна.

„Мерења су јасна и показују неупоредиво већу гледаност Утиска у односу на Пинкову емисију на оним платформама где су гледаоци имали избор између њих. Резултати су другачији само где Утиска није ни било“, пише у саооштењу.

Поред ове две емисије, додаје се у саопштењу, одличне резултате су постигле серија „Жигосани у рекету“, емисије продукције Инсајдер „Мале Велике приче“ и „Инсајдеров преглед недеље“. као и јутарњи програм „Ментално разгибавање“ који иде радним данима.

TVbeat је специјализована платформа за статистичку ТВ анализу у реалном времену која, мерећи целу базу гледалаца, а не само узорак, даје прецизне податке о гледаности одређеног садржаја или канала. Користе је водећи дирстрибутери ТВ програма у Европи, укључујући Велику Британију, Шпанију, Белгију, Швајцарску, Словенију, Хрватску, БиХ, Србију и др.

Унитед Медиа је 25. марта покренула Нову С, модерну телевизију колажног типа која грађанима нуди најквалитетнији садржај намењен свим генерацијама и интересовањима.

НОВА С може се пратити у Србији преко СББ-а, Д3, Тотал ТВ-а и ЕОН платформе. Телевизија је такође доступна и гледаоцима у Црној Гори, Босни и Херцеговини и Македонији.

У оквиру United Media послује и ТВ Н1.

(Н1)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*