На Правном факултету у Новом Саду вијори се традиционална застава Војводине која још НИЈЕ УСВОЈЕНА

0

На Правном факултету у Новом Саду осванула је застава АП Војводине о којој ће се покрајинска скупштина изјаснити 15 септембра, када би нови симболи покрајине – грб и застава – и требало да буду усвојени.

Разлог је професор овог факултета Слободан Орловић, који је један од предлагача традиционалних симбола. Орловић каже да је ова застава историјско обележје најбројнијег народа у Војводини, и не види проблем у истицању пре него што је формално усвојена у покрајинском парламенту.

– Не знам где лежи тај снажан аргумент војвођанске мултикултуралности? Таква особина важи у целој Србији. У Војводини живе националне мањине у поприличном броју, али процентуално, српски народ је у изразитој већини – каже он.
cxxktkqturbxy8xyzljywvmyzkxymeymzc2mmfhzgrmy2i2mda2zjjmns5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga
Поновно усвајање традиционалних симбола Војводине покренуло је оштру дебату у покрајини. Део странака у парламенту критикује одлуку о враћању традиционалних симбола истичући да се тиме гази мултикултуралност Војводине.

Скупштина Војводине расправљаће о усвајању традиционалног грба и заставе те покрајине на седници која је заказана за 15. септембар. Од тог дана би према свом статуту, Војводина поред државне заставе и оне са три звездице, требало да добије и нову српску тробојку.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*