Најџел Фараж подржао Доналда Трампа на скупу у Мисисипију

0

Креатор кампање за Брегзит, која је у јуну резултирала победом те опције на референдуму у Британији, Најџел Фараж, подржао је републиканског кандидата за председника САД Доналда Трампа у трци за улазак Белу кућу, прикључивши му се на бини на скупу у Мисисипију.

Фараж је пред Трамповим присталицама истакао да је „све могуће“ ако се довољно људи окупи око једне идеје и изнео предвиђање да ће председничка кампања америчког милијардера „разбити естаблишмент“, пренела је агенција АП.

Бивши председник британске анти-европске странке УКИП је подсетио да су анкете уочи референдума о изласку Британије из Европске уније, одржаном 23. јуна, давале веома мале шансе његовом покрету, али је он ипак тријумфовао пошто је већина грађана подржала излазак из ЕУ.

Фараж је изнео предвиђање да ће Трамп, који је јавно подржао излазак Британије из Уније, а анкете тренутно показују да заостаје за демократском кандидаткињом Хилари Клинтон, ипак успети да се опорави и да победи на председничким изборима 8. новембра.

Трамп је истакао да је за њега част што му се Фараж придружио на скупу и поручио: „Радни људи ће опет преузети контролу.“

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*