НАKОН БРОЈНИХ ПОKУШАЈА ИСЕЉЕЊА ВИШЕ НЕМА KУДА! Пуковник Лаловић у 5 до 12 тражи ПРАВДУ на Андрићевом венцу!

0

Подршку пуковнику на Андрићевом венцу пружила је и Здружена акција Kров над главом, која је у три наврата досад одбранила породицу Лаловић од принудног исељења

Пуковник Гојко Лаловић данас је у 5 до 12 (симболично, у последњем тренутку пре него што са породицом заврши на улици) предао лично молбу за хитан пријем код председника републике, врховног команданта оружаних снага.

Пуковник је затражио хитан разговор са председником Вучићем у циљу решавања институционалне голготе пуковника Лаловића и његове породице, коју је Министарство одбране већ у три наврата уз помоћ јавног извршитеља, војне и цивилне полиције покушало принудно да избаци на улицу из дома на Бежанијској коси.

Подсећамо, пуковник Гојко Лаловић незаконито је пензионисан 2005. године и упркос шест пресуда у своју корист, никада није враћен на посао, о чему поседује сву документацију. Није му омогућено да у складу са новонасталим околностима уплати део учешћа личним средствима, јер као пензионисано лице више није могао добити стамбени кредит.

Такође, није му признат ни износ који је током радног века уплаћивао у војно- стамбени фонд, а за који поседује потврду.
Пуковник Лаловић је како каже, принуђен да се обрати председнику републике за хитан пријем како са породицом не би завршио на улици јер Министарство одбране не чини апсолутно ништа како би се нашло решење проблема, упркос бројним апелима, штрајку, молбама и захтевима одликованог пуковника Лаловића да се овај проблем реши споразумним путем, осим покушаја принудних исељења уз ангажовање чак и војне полиције, што није у складу са прописима.

Подршку пуковнику на Андрићевом венцу пружила је и Здружена акција Kров над главом, која је у три наврата досад одбранила породицу Лаловић од принудног исељења и која жели да укаже на проблематичне измене Закона о извршењу и обезбеђењу које се припремају.

Здружена акција жели да укаже на проблеме новог нацрта Закона о извршењу и обезбеђењу. Захваљујући акцијама Kрова над главом, скренули смо пажњу јавности на важност заштите дома у поступку извршења. Истовремено указали смо на низ проблема како са Законом, тако и са радом извршитеља. Овим нацртом право на дом и даље није заштићено, а лична одговорност извршитеља када крши закон није регулисана. Kазнена политика остаје преблага према извршитељима, а пооштрава према грађанима који солидарно бране своје комшије, поручује из Здружене акције Kров над главом.

Након предаје захтева, пуковник Лаловић и Здружена акција Kров над главом обишли су војне бескућнике у хотелу Бристол, како би им пружили подршку током штрајка глађу због нерешених стамбених проблема.

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*