Небојша Пајкић: Због претњи, Исидора се опет бори за живот!

0

Драматург Небојша Пајкић за „Ало!” први пут говори о паклу који његова породица пролази због претњи смрћу које добија његова супруга Исидора Бјелица.

Он открива да се списатељици ионако тешко здравствено стање погоршало због стреса и страха којим је обузета.

Небојша каже да је списатељица напустила Србију након што је преко телелефонске секретарице добила поруку од једне особе да ће убити њу и њихову ћерку Вилу. Kако би се максимално изоловала, списатељица је чак променила бројеве телефона и са пријатељима комуницира искључиво путем интернет мрежа.

– Исидора се осећа веома лоше, њено стање се погоршало због целе ситуације коју сте могли да чујете. То је само још једна епизода у процесу дугогодишњег шиканирања наше породице, тако да смо ми навикли на то. Међтуим, Исидора више није у ситуацији да то трпи, па се зато пребацила у другу средину како не би била у контакту са тим.

Отишла је у Црну Гору да би избегла опасност да јој се нешто деси. Врло сам уплашен за Исидорино здравље, а сведок сам да је њено здравље због целе ситуације све горе. Она је на хемотерапији и добија јаке лекове. Али да би њено здравље било боље, мора да има мир. Прогнозе доктора су све горе што је њено узнемиравање веће – открива Небојша за „Ало!” и додаје да је понижавајуће што полиција већ неколико месеци након пријаве није успела да реши случај.

– Страшно је што полиција још није решила случај. Исидора и ја много бринемо. Претње су упућене мојој жени и мом малолетном детету, а то је ужасно. Нисам знао шта да радим. Не могу да схватим да једна жена у тешком здравственом стању добија претње, а истрага траје бесконачно дуго. Мада је јасно о чему је реч, али ми немамо права да то кажемо – истиче Пајкић и додаје.

– Полиција зна о којој особи се ради, али они нам нису дали право да то јавно кажемо. На полицији је да реагују да Исидора буде заштићена. И да се та психопата пошаље на лечење или у затовор. Са том особом нисмо имали никаквих додирних тачака. Ни ја се не осећам добро, шећер ми скаче због свега што се дешава.

Полиција ухватила жену која прети Исидори

– Припадници Министарства унутрашњих послова 12. септембра ове године идентификовали су женску особу која је оставила поруке претеће садржине на телефонској секретарици и против ње поднели кривичну пријаву надлежном тужилаштву због постојања основане сумње да је починила кривично дело угрожавања сигурности – стоји у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*