NEČUVENO: Čačanin kažnjen sa 10000 dinara jer je u bolnici pominjao Vučića!

Miloš Pajović (22) iz Mršinaca kod Čačka moraće da plati kaznu od 10.000 dinara zbog pominjanja imena Aleksandra Vučića u čačanskoj bolnici. Ovakvu presudu doneo je Prekršajni sud u Čačku, uz obrazloženje da je Pajović narušavao javni red i mir.

0

Ovaj mladi poljoprivrednik je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, video svog komšiju Predraga Pejovića kako nepomično leži pored puta. Prišao mu je i pošto je ustanovio da je Predrag u ozbiljnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil. Autom je zajedno sa komšijom stigao u urgentno odeljenje čačanske bolnice.

– Pejović je pozvao medicinsku sestru i dr Biljanu Kočović da preuzmu Predraga iz vozila jer nije mogao da hoda. Dr Kočović je kratko pregledala pacijenta i rekla Pajoviću da je potrebno da napiše uput za hiruršku ambulantu kako bi Predraga odveli na dalje preglede, na šta je Pajović rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice, te neka ga doktorka vodi na hirurgiju. Dr Kočović je odgovorila da je ona lekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odeljenje, a Pajović joj je na to odgovorio: ’’Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući’’, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice – navodi se u presudi Prekršajnog suda.

Pajović nije stigao ni da se vrati do sela, a usledio je poziv iz policije po prijavi iz bolnice za narušavanje javnog reda i mira. Otišao je u Policijsku upravu, gde mu je napisana prekršajna prijava.

Sudija Prekršajnog suda 21. februara za ovaj prekršaj odrezala mu je kaznu od 10.000 dinara.

– Umesto da čoveku zahvale na humanom postupku, imajući u vidu da je spasao komšiju koji živi u veoma teškim uslovima, on je za svoj gest još i kažnjen. Ne mogu da razumem ni doktorku koja je Pajovića prijavila policiji, ni policiju koja je događaj okarakterisala kao prekršaj, a najmanje sudiju koja Pajovića kaznila – kažu pravni zastupnici Miloša Pajovića.

Doktorka Kočović, s druge strane, naglašava da prijavu protiv Pajovića nije podnela zbog pominjanja Vučića nego zbog njegovog bahatog i neprimerenog ponašanja.

– Bio je veoma nepristojan i neprijatan prema meni i osoblju bolnice. Meni je izgovorio sve i svašta. On jeste to rekao za Vučića, ali je prijavu dobio zbog vređanja i bahatog ponašanja u javnoj ustanovi. Nije on zbog Vučića dobio presudu – izjavila je dr Kočović.

Miloš Pajović, međutim, tvrdi da se u bolnici nije drsko ponašao, niti je povisio ton ili vikao na medicinsko osoblje.

MoravaInfo

POSTAVI ODGOVOR

*