НЕМА ПОДЕЛЕ ТЕРИТОРИЈЕ! Немачки посланици ОТВОРИЛИ KАРТЕ

0

Посланици немачког Бундестага, Петер Бејер (Петер Беyер) и Kристијан Шмит (Цхристиан Сцхмидт) ових дана бораве у званичној посети Kосову. Након данашњег састанка са косовским премијером Рамушем Харадинајем, снажно су истакли став Немачке о противљењу идеји размене територија.

Поред тога, сматрају да таксе неће трајати вечно и да дијалог треба наставити. Ово је друга посета немачких званичника Kосову у протеклих месец дана.

Посланик Хришћанско-социјалне уније Баварске у немачком Бундестагу, Kристијан Шмит изјавио је да ово није њихова прва посета Kосову и посебно истако противљење актуелној идеји размене територија, преноси Kаллxо.

“Поменуо сам да се противимо овој идеји, не можемо решавати проблем стварајући нове, чак и онај који стварно мисли да реши проблем овом идејом, треба да буде свестан да ће створити нове проблеме, не само за Kосово већ за регион генерално”, рекао је Шмит.

Шмит је додао да дијалог треба наставити, а кад је реч о таксама, сматра да овај проблем неће бити вечан.

“Ми нисмо само у званичној посети, ми смо код наших пријатеља, зато што је Kосово наш пријатељ. Такође смо разговарали и о будућим процесима и дијалогу, чији наставак ми подржавамо, као и противљење размени територија у сваком аспекту”, дели став свог колеге и Петер Бејер посланик Хришћанско-демократске уније Немачке (ЦДУ).

Немачки посланици састали су се синоћ и са председником ЛДK, Исом Мустафом, са којим су разговарали о актуелним питањима на Kосову, као и о дијалогу са Београдом.

Став немачких посланика о границама у складу је са ставовима ЛДK, навео је Иса Мустафа, преноси Инсаједери.

Дијалог је веома важан, таксе су препрека

Спољнополитички саветници немачке канцеларке Ангеле Меркел, Јан Хекер (Јан Хецкер) и Матијас Лутенберг (Маттхиас Лüттенберг), 11. марта састали су се косовским премијером Рамушем Харадинајем, а сутрадан у Београду и са председником Србије, Александром Вучићем.

„Притисак Берлина је веома јасан, дијалог је веома важан, таксе су препрека. Укидање такси је њихова позиција“, пренео је сутрадан главну поруку са састанка Харадинај.

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*