Немачка амбасада: „Нема више рада у Немачкој“

0

“До сада је у оквиру подношења захтјева за визу према члану 26 став 2 Правилника о запошљавању (тзв. правило за Западни Балкан) било препоручивано да се извади предсагласност Савезне агенције за рад” стоји на сајту њемачке амбасаде.

Овај поступак је обустављен са 1. фебруара 2018. године.!

Ођел за визе ће од 1. новембра у поступку обраде захтјева за визу регуларно укључивати и Агенцију за рад. Предсагласности које су издате до 1. новембра ће и даље важити, јавља портал Бука.

Подсјећамо и да како су раније бројни портали у објавили вијест како од 1.1.2018. године треба да ступи нови закон о запошљавању, а који ће изједначити грађане ЕУ и Балкана у процесу запошљавања. Та вијест није тачна!

“Информације да од 1.1.2018 на снагу треба да ступи нови закон који омогућава да се држављани земаља које нису чланице Европске уније у државама Европске уније запошљавају под истим условима као ЕУ-држављани нису тачне,” саопштила је њемачка амбасада.

“Молимо да се на интернет страници њемачке амбасаде информишете о условима и предвиђеном временском периоду чекања за издавање радних виза”, поручују из њемачке амбасаде.

 

 

Фејсбуксрбија

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*