Немачка обавештајна служба одиграла кључну улогу у формирању УЧК

1

НЕМАЧКИ новинар Кит Кларенберг тврди да је на Космету уз ОВК била терористичка интернационала. Против Срба су ратовали муџахедини на челу са Аимом ал Завахиријем, „десном руком“ Бин Ладена.

Терористичка интернационала ратовала је против српских снага на Косову и Метохији 1999. године, а у врху исламских терориста који су је предводили, налазила се и „десна рука“ Бин Ладена Аим ал Завахири. Ове шокантне податке, у анализи за „Глобал рисрч“, изнео је немачки новинар Кит Кларенберг, уочи обележавања две деценије од удара Ослободилачке војске Косова и НАТО-а на Кошаре, преносе „Новости“.

У застрашујућем тексту „Двадесет година од косовског рата“ Кларенберг наводи да је немачка обавештајна служба била кључна за стварање терористичке ОВК на КиМ, као и да је имала најтачније податке о огромном богатству у српској покрајини.

Међу најозлоглашенијим именима оних који су учествовали у рату на Косову и борили се против војске тадашње СРЈ, а потом починили злочине који су „окупали крвљу“ Енглеску, Белгију, Израел, Француску и Сирију, наводи британског пуковника Џејмса Лија Месура, који је у Сирији до пре неколико месеци водио хуманитарну организацију „Бели шљемови“, коју је званични Лондон задужио за распиривање рата на Блиском истоку.

Помињући страну улогу у рату, новинар „Глобал рисрча“ наводи да су војнике ОВК у Албанији обучавали специјалци ЦИА и Зелене беретке, као и да је британски САС био кључан за обуку терориста у Албанији.

У Покрајину су „сасовци“ упућивани на такозване оперативне пикнике, углавном да наводе авијацију.

Аутор текста бележи и податак да су први њихови војници ушли на Косово 21. марта 1999.

У тексту се наводи да је Завахири лично водио јединицу муџахедина на Косову 1999.

Он је помогао у оснивању египатске милитантне групе Исламски џихад, а преузео је вођство Ал Каиде након убиства Осаме бин Ладена од стране америчких снага 2011. Пре тога су га често називали главним идеологом Ал Каиде. Неки верују да је он био „оперативни мозак“ који је стајао иза напада на САД 11. септембра 2001. године.

Ал Завахири

Међутим, Ал Каида није једина исламистичка група која је деловала на Косову.

Позивајући се на податке из истраге бившег тужиоца америчког Министарства правосуђа Џона Лофтуса, Кларенберг у тексту наводи као балканске терористичке ветеране Ал Мухајироуна, Бакрија Мухамеда, Абу Хамзу и Харуна Рашида Асвата, кривце за напад на лондонски метро јула 2005.

У исламистичкој групацији помиње се и Кан Шариф, који је учествовао у самоубилачком нападу у бару у Тел Авиву.

Кларенберг износи тврдње и да се две деценије послије НАТО агресије западни наратив о разлозима напада на СР Југославију скроз распао. Он наводи да је јасно да Слободан Милошевић није никада имао идеју да прави „велику Србију“ чистећи Албанце са Косова.

1 КОМЕНТАР

 1. немци су ђубрад и све по Србе је пошло по злу по уједињењу 2 немачке.први су признали словенију хрватску босну
  Током злочиначког нато бомбардовања СРЈ немачки бомбардери су имали кључну улогу и починили један од најстрашнијих злочина против човечности,бомбардовали мост пун цивила у Варварину …пар минута после првог бомбардовања моста немачки бомбардери се вратио (јер су међувремену грађани Варварина притекли у помоћ
  бомбардовани људима на мосту )и опет гађао мост.
  Пре отприлике ако се добро сећам 7-8година грађани Варварина су тужили у Немачкој у њиховом суду државу немачку због горе поменутог ратног злочина али суд је грађане Варварина одбио на волшебан разлог …тужбу може само
  држава Србија да поднесе а не грађани неког града!!
  Сетите се чувене Српске тенисерке Монике Селеш ( мала мо) она је имала фантастичну каријеру пред собом али то су уништили Немци јер средином 90тих година на тениском турниру у Хамбургу ју је мучки у леђа убо ножем немац.Тај чин је уништио каријеру а и добар део живота Монике Селеш.Њени адвокати су тужили организатора град Хамбург али немачки суд је жалбу одбио као неосновани??

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*