Ненад и Вук опозиција у влади

Ненад и Вук опозиција у влади

Политика две странке власти потпуно супротна од државне. СНП вуче ка Русији, СПО тражи да уђемо у НАТО

0

Политика две странке власти потпуно супротна од државне. СНП вуче ка Русији, СПО тражи да уђемо у НАТО

ДОК званична политика Србије филигрански „вози слалом“ у уском расцепу између глобалних интереса НАТО и Русије, две странке владајуће коалиције – СНП Ненада Поповића и СПО Вука Драшковића – „изнутра“ покушавају да погурају државни брод ка једном од тих центара планетарне моћи.

Посланици СНП прошле недеље, за разлику од остатка владајуће коалиције нису гласали за законе о фонду за западни Балкан и упућивању снага у заједничке мисије са ЕУ, јер се то коси са њиховим страначким принципима. Према нашим информацијама, у СНС су веома незадовољни због тог потеза коалиционих партнера.

СНП и СПО готово у најмаркантнијим тачкама деловања наступају у потпуној супротности са официјелном политиком Београда.

Поповићеви „народњаци“ траже још ближу сарадњу са Русијом и оснивање државних институција за односе са Москвом, док Драшковић тврди да управо делови руских параслужби заједно са „неразмонтираним“ полугама међу српским обавештајцима стоје иза, како каже, „покушаја атентата на Мила Ђукановића и Александра Вучића“. СНП је чврсто против формалног учлањења Србије и у ЕУ, а Драшковић би да наша земља постане и чланица НАТО.

Док Поповић сматра да би требало раскинути бриселски споразум, прекинути преговоре са „терористима“ из Приштине и вратити их под окриље УН, лидер СПО поручује да је Косово – независна држава.

За разлику од СНП који је подржао референдум у РС, а активно су се борили против Ђукановића на изборима у Црној Гори, СПО није подржао Додиково изјашњавање народа, а јасно стоје уз Мила.

– Званични Београд је аболирао криминални режим Ђукановића од срамних оптужби да Србија стоји иза државног удара иза кога заправо стоји Мило – твитнуо је недавно лидер СНП.

Поповић је, за разлику од власти био и за то да се подигне зид на границама као брана од миграната. Драшковић иронично сматра да Београд води европску политику са „антиевропском државном пропагандом и старим службама“.

ПОПОВИЋ: НИСМО СЕ ПРОМЕНИЛИ

НЕНАД Поповић је изјавио за „Новости“ да је политика СНП остала непромењена.

– То је политика коју подржавају гласачи СНП, али и велики део гласача СНС. Кад смо ушли у коалицију са СНС знали смо да наше странке не деле потпуно исте ставове, али по већини питања смо уједначени. Оно где су наши ставови потпуно исти је жеља за развојем најбољих односа са Русијом. Дали смо обећање грађанима да ће ти односи бити потврђени оснивањем институција за економску сарадњу са Русијом, по узору на оне које постоје са ЕУ. Очекујем да то обећање буде испуњено.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*