Незадовољни угоститељи: Овогодишња Гуча је била тотална пропаст

0

Незадовољни оствареним профитом и постојањем дивљих пивница, представници драгачевског Удружења угоститеља траже хитну оставку надлежних

Власници 25 кафана, ресторана и кафеа из Гуче окупљени у драгачевском Удружењу угоститеља тврде да је овогодишњи Сабор трубача био „потпуна пропаст“ и траже смену Организационог одбора Драгачевског сабора трубача.

Угоститељи сматрају да је 56. Сабор трубача одржан од 10. до 14. августа лоше организован и најављују да ће, уколико чланови саборског одбора одмах не поднесу оставку, покренути петицију за њихову смену.

– Зашто лажете овај народ о посећености сабора, профиту, зашто лажете да је било добро кад је било дно дна? Сви програмски садржаји су лоше организовани, од отварања па до дефилеа, који је био скроман, да не кажемо сраман – истичу у Удружењу угоститеља Гуче.

Они организаторима замерају на томе што је саборашима било дозвољено да се пењу на Споменик трубачу, као и на обиљу дивљих пивница по Драгачеву.
– Свих дана сабора праштали су народњаци под шатрама на разглас, с певаљкама и го-го играчицама. Откуд дивље пивнице по варошици и око стадиона, а све под патронатом организатора – наводе угоститељи и подсећају да Сабор трубача треба да организују људи који се баве културним стваралаштвом, а не политичком каријером.

Они захтевају и да се укину улазне наплатне рампе у Гучу, а организују, среде и наплаћују пристојни паркинг-простори, који би требало да буду осветљени, обезбеђени и чисти

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*