Ник Вујичић: Важно је да људи иду ка помирењу

0

Овај регион је имао пуно грешака у прошлости, али је важно да људи схвате да треба да иду ка помирењу а да земље једна од друге траже опроштај, како би овај свет једног дана постао боље место за живот, рекао је чувени мотивациони говорник Ник Вујичић.

Вујичић је на панел-дискусији која је одржана у Српском народном позоришту у Новом Саду у организацији Егизт фондације рекао да му је драго што је у прилици да да свој глас, као још један од гласова, за боље прихватање и разумевање ситуације.

Ник Вујчић се обраћа учесницима скупа у организацији Егзит фондације

Ник Вујчић се обраћа учесницима скупа у организацији Егзит фондације

„У прилици сам да путујем светом и сагледавам позитивне и негативне аспекте онога што се дешава и мој закључак је да све оно што се дешава има своје последице и утицај, било добар било лош“, рекао је Вујичић.

Према његовим речима, јако је важно какав ће бити наш одговор на то јер „љубазност преноси љубазност, а опроштај доноси опроштај.

Све то, како је навео, не значи да се тешке ситуације могу лако решити, а највећи проблеми у том процесу су, истиче, они када се сматра да је неко или нешто важније од неког или нечег другог.

„Захвалан сам Душану Ковачевићу, директору Егзита и људима попут њега, што су започели један такав концепт у околностима које су негативне у данашње време“, додао је Вујичић.

Директор Егзита Душан Ковачевић рекао је да оно о чему се говори на панелу обухвата све оно за шта се тај фестивал борио и за шта се бори.

„Ник Вујичић је борац љубави, он је неко ко мотивише и кроз све оно што прича можемо да сагледамо да је то једини начин да мењамо свет, рекао је Ковачевић.

Подсетио да је пре неколико година слоган Егзит фестивала био „(Р)еволуција“, са „избрисаним „Р“, зато што је то, како је навео, оно што нам је неопходно, како на личном, тако и на ширем друштвеном нивоу.

„Свака мржња, ратови, свака борба проузрокује исту ту емоцију и енергију са друге стране, зато су протести које организују људи из Стендинг рока једини начин да се боримо за добре ствари, истакао је Ковачевић.

По његовим речима, ако се боримо с мржњом, агресијом и негативним емоцијама, то ће нам се са друге стране и вратити.

„Ако се боримо с љубављу, постоји могућност да код друге стране пробудимо љубав, а ако је то немогуће, макар ћемо их склонити са нашег пута, поручио је Ковачевић на панел-дискусији.

На панелу су учествовали представници „Стендинг рок“ покрета и племена Сијукси, који се боре, како је речено, мирним протестима против изградње нафтовода који би потенцијално угрозио трећину водоснадбевања у Северној Америци.

Пи-ар Егзит фондације Милица Ђилас рекла је пре почетка панела да ће Ник Вујичић и Стендинг рок сутра, 6. јула, са главне бине Егзита, у оквиру свечане церемоније отварања позвати светске лидере да буду уједињени у напорима да се избегне еколошка катастрофа која прети свету.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*